Strejke varslet på flere afsnit i Region Nordjylland

Foto: Lasse Høj Nielsen, Region Nordjylland.

Strejke varslet på flere afsnit i Region Nordjylland

14. juli 2021 - kl. 11:13 - af

Fra den 10. august bliver yderligere 9 afsnit på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland udtaget til strejke. I alt er 32 afsnit nu udtaget til strejke. Det meddeler Region Nordjylland.

Patienter, der berøres af strejken, får direkte besked. På de strejkeramte afsnit foretages akutte og kritiske behandlinger fortsat under strejken.

Med virkning fra den 10. august har Dansk Sygeplejeråd varslet strejke på yderligere 9 afsnit, og det kommer til at berøre en række patienter på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland, hvor der siden 19. juni har været strejke blandt medlemmer af Dansk Sygeplejeråd på 23 afsnit.

De 9 afsnit er fortrinsvis af administrativ karakter. Men der er også varslet strejke på afsnit, hvor der direkte behandles patienter. Det drejer sig om Ambulatorium for Øjensygdomme på Aalborg Universitetshospital samt på Dagafsnit for Nyre- og Urinvejskirurgi og Ambulatorium for Kirurgi på Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn.

Region Nordjylland kan ikke sætte tal på, hvor mange patienter, der vil blive berørt af strejken. Men patienterne får direkte besked, hvis deres tid på hospitalet udskydes. Hvis man som patient ikke hører noget, skal man møde til sin tid på hospitalet, som planlagt.

På de berørte afsnit forhandles nødberedskaber sammen med de faglige organisationer. På afsnittene foretages fortsat kritiske og akutte behandlinger under strejke.

Der er i øjeblikket intet, som tyder på, at parterne er parat til at sætte sig til forhandlingsbordet, ligesom der heller ikke foreligger informationer om eventuelle overvejelser om et regeringsindgreb for at bringe strejken til ophør. Sygeplejerskerne strejker bl.a. for at sikre mere anerkendelse og højere løn.

(Kilde: Region Nordjylland)

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Strejke varslet på flere afsnit i Region Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger