VEB-stjerne sprænger sin akillessene ved OL

Arkivfoto.

VEB-stjerne sprænger sin akillessene ved OL

29. juli 2021 - kl. 11:10 - af

Beiwen Zhang, Vendsyssel Elite Badminton, tvinges til mindst otte måneders pause, efter at hun i nat sprængte sin akillessene i ottendedelsfinalerne ved OL i Tokyo.

I en alder af 31 √•r deltog VEB-spilleren i sit f√łrste OL nogensinde, og Beiwen Zhang (seedet 11) havde endda vundet f√łrste s√¶t over den st√¶rke kineser Bing Jiao He (seedet 5) med 21/14. Skaden opstod i andet s√¶t ved stillingen 7/8.

Beiwen Zhang sluttede dermed OL i Tokyo i en k√łrestol. Hun blev kortvarigt behandlet p√• banen, men det stod hurtigt klart for l√¶gen, at amerikaneren var f√¶rdig. Tilbage i den olympiske by blev hun unders√łgt af de amerikanske l√¶ger.

РDer bliver ingen turneringer de næste otte måneder, oplyser Beiwen Zhang til VEB.

Det er f√łrst og fremmest synd for den sympatiske og h√•rdtarbejdende amerikaner. Badminton er en lille sportsgren i USA, s√• Beiwen Zhang er ofte af sted helt alene til de store turneringer. Efter at have skiftet statsborgerskab fra Singapore til USA var hun endelig klar til OL – endda i topform. Og s√• sluttede det hele i en k√łrestol.

– Jeg f√łler s√• meget med hende. Hun har arbejdet h√•rdt i mange √•r for at komme med til OL, og hun stod med lidt god vilje med det ene ben i kvartfinalerne. Det er virkelig synd. Jeg har talt med hende, og hun er selvf√łlgelig ekstremt ked af det, siger VEB-tr√¶ner Allan Kolbro Nielsen.

For VEB er skaden en stor streg i regningen. Beiwen Zhang var klar til comeback i VEB efter to år fravær, hvor hun netop har brugt alle kræfter på at kvalificere sig til OL.

Med Beiwen Zhang og Kirsty Gilmour i de to damesingler havde VEB to spillere, som i de fleste kampe ville sikre VEB to sejre, men nu må VEB altså undvære amerikaneren.

РDet er et kæmpe slag i hovedet på os, og det er klart, at nattens skade betyder, at vi skal overveje vores muligheder i damesingle. Vi har dog også Josefine R. Jensen i truppen, og hun viste i den forgangne sæson, at hun er en fin spiller i anden damesingle, og det har hele tiden været planen, at hun skal spille nogle kampe igen i den kommende sæson, siger Allan Kolbro Nielsen.

VEB spiller allerede f√łrste kamp i Badmintonligaen tirsdag 24. august i Arena Nord mod V√¶rl√łse, som VEB tabte til i semifinalerne i Final 4.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'VEB-stjerne sprænger sin akillessene ved OL' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger