Kandidater kan nu stille op til Ældrerådsvalg

Kandidater kan nu stille op til Ældrerådsvalg

3. august 2021 - kl. 8:03 - af

Når byrådet i Frederikshavn Kommune træffer beslutning om eksempelvis flextrafik eller fremtidens ældreboliger, så er Ældrerådet en del af beslutningen. Rådet er fast høringspart i alle ældrepolitiske emner. De ni medlemmer vælges demokratisk og sidder for fire år. Nu kan du stille op som kandidat, hvis du altså er fyldt 60 år senest den 6. december.

Cirka hver tredje indbygger i Frederikshavn Kommune er stemme- og opstillingsberettiget til valget. Kommende kommunaldirektør Thomas Eriksen ser derfor valget som en vigtig del af nærdemokratiet.

– Rådet repræsenterer flere end 20.000 indbyggere i vores kommune, så det er et vigtigt høringsorgan, når byrådet behandler politiske emner, der vedrører netop de borgere. Jeg håber derfor, at vi får et bredt felt af kandidater til valget. For et konstruktivt og engageret ældreråd er med til at styrke demokratiet, siger Thomas Eriksen, der er nuværende teknik- og kulturdirektør i Frederikshavn Kommune.

Selve valget til Ældrerådet afvikles digitalt fra den 22. november til 6. december. Alle indbyggere i kommunen, der er fyldt 60 år inden valget lukker, er stemmeberettigede. Ved seneste valg var valgdeltagelsen ved Ældrerådsvalget højere end til kommunalvalget samme år.

– Jeg synes virkelig, at det er helt fantastisk, hvor flot den generation bærer vores demokrati. Så Ældrerådet taler absolut med de ældres stemme, når de deler ud af deres viden, slutter Thomas Eriksen.

Sidste chance for at stille op som kandidat er den 12. september.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kandidater kan nu stille op til Ældrerådsvalg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger