Sænk farten på skolevejene

Sænk farten på skolevejene

3. august 2021 - kl. 6:29 - af

I august bliver der igen tæt trafik på skolevejene, når kommunens børn kommer tilbage fra sommerferie. Vis ekstra hensyn til både små og store skolebørn, lyder opfordringen til bilisterne.

I august vil det vrimle med tusindvis af forventningsfulde børn på landets skoleveje, når skolerne igen åbner efter sommerferien. Mange af eleverne skal for første gang ud i trafikken på egen hånd. Det stiller store krav til de øvrige trafikanter, da mange børn endnu ikke har den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken, som ofte kan være intensiv i myldretiden ved skolerne.

Derfor opfordres alle trafikanter til at holde godt øje med børnene og vise hensyn. Frederikshavn Kommune har sat skilte med ”Børn på vej” op ved skolevejene. Skiltene er en del af en landsdækkende kampagne, som Rådet for Sikker Trafik og kommunerne står bag.

Sådan gør du dit barn klar til trafikken:
Børn kan have svært ved at overskue trafikken både på grund af deres højde, men også fordi de har svært ved at vurdere, hvor hurtigt en bil kører, og om de kan nå at krydse vejen.

Skiltet ”Børn på vej” minder alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene. Skiltet opfordrer også forældre og skoler til at træne børnene i at færdes i trafikken. Rådet for Sikker Trafik har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport: www.sikkertrafik.dk/skolestart

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sænk farten på skolevejene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger