Nordjyder halter bagud på etiske indkøb på nettet

Nordjyder halter bagud på etiske indkøb på nettet

9. august 2021 - kl. 6:05 - af

En undersøgelse foretaget af YouGov for PriceRunner viser, at nordjyske forbrugere lægger mindre vægt på arbejdsforhold og miljøpåvirkning, når de handler, end forbrugerne i resten af landet.

Hvad betyder mest for dig, når du handler på nettet? Om medarbejderne bliver behandlet ordentligt? Om forhandleren eller producenten tager hensyn til miljøet? Eller er det vigtigste, at prisen er lav?

Det har YouGov spurgt danskerne om, og resultatet er nu offentliggjort i PriceRunners årlige Sommersalg-undersøgelse. Den viser, at forbrugere i Nordjylland har mindre tilbøjelighed til at tage miljøpåvirkning og arbejdsforhold ind i deres overvejelser, når de handler.

I alt 12 procent af de adspurgte sjællændere tilkendegiver, at de fortrinsvis køber fra virksomheder, der har miljøvenlige produkter og transportmetoder. I Region Syd og i Nordjylland er der kun otte procent, der tager de samme hensyn til miljøet, når de handler på nettet. Særlig markant bliver forskellen, når man ser på Hovedstadsområdet, hvor hele 16 procent af de adspurgte svarer, at miljøvenlig produktion og transport har en betydning for deres køb på nettet.

Samme tendens ser man omkring virksomhedernes arbejdsforhold. Her siger 14 procent af københavnerne og sjællænderne, at de lægger vægt på at virksomhederne behandler deres ansatte ordentligt. Nordjylland svarer kun syv procent. at arbejdsforhold har en betydning for, hvor de lægger deres penge.

Forbrugerne blev desuden spurgt, om de prioriterer lokale virksomheder, når de handler på nettet. Her siger 12 procent af Sjællænderne, at de foretrækker at handle lokalt, mens kun seks procent af nordjyderne finder det vigtigt.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er udført af YouGov Analysis Institute. I alt blev der gennemført 1003 CAWI-interview med personer over 18 år bosiddende i Danmark i perioden fra 27. maj til 2. juni 2021.

Om PriceRunner

PriceRunner er Danmarks største sammenligningstjeneste med mere end 2,2 millioner produkter i 8.700 butikker i 30 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 9 millioner besøg om måneden på www.pricerunner.dk, hvor brugerne gratis kan sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle test og brugeranmeldelser af produkter og butikker

PriceRunner er en uafhængig tjeneste. Vi er ikke ejet af producenter og er ikke afhængige af dem, butikker eller andre med interesse i at videregive partisk information.

Det er vores mission at hjælpe forbrugerne med at finde det rette produkt til den bedste pris. Hver måned hjælper vi millioner af forbrugere med at finde de rette produkter og samtidigt spare penge ved at anvende PriceRunners tjenester.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyder halter bagud på etiske indkøb på nettet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger