Poesidage i Frederikshavn, Sæby og Skagen

Poesidage i Frederikshavn, Sæby og Skagen

16. august 2021 - kl. 14:55 - af

Glæd dig til Poesidage! I uge 35 hyldes poesien. Der skal læses, skrives, høres digte og males digte! Der bliver aktiviteter for alle aldre i hele kommunen.

I dagene 30. august til og med lørdag den 4. september afvikles i Frederikshavn, Sæby og Skagen poesidage.

Der er tale om et ganske omfattende program, hvor der hele ugen er udstilling af ”Black out poetry”-digte på Frederikshavn Bibliotek.

Mandag aften vises i Palads Teatret filmen ”Tove” om Tove Jansson, der er kendt i hele verden for de folkekære mumitrolde og deres magiske univers. I det biografiske drama følger man den unge billedkunstner i efterkrigstidens Helsinki, hvor hun kæmper for at bryde fri af sin berømte faders skygge og skabe sin egen kunst.

I byens kunstnermiljø møder hun den frisindede politiker Atos Wirtanen, som hun forelsker sig i, men Jansson drages også af den kvindelige teaterinstruktør Vivica Bandler, der, på trods af Janssons egen tvivl, tror på, at mumitroldene er noget helt unikt. ”Tove” er et stærkt og rørende drama om at turde lytte til sin indre stemme – i både kunst og kærlighed – med en altoverskyggende skuespilpræstation af svensk-finske Alma Pöysti i centrum som Tove Jansson.

Tove Jansson (1914-2001) er finlandssvensk forfatter, især kendt for sine ni bøger og utallige seriestriber om Mumifamilien, Desuden har hun et kunstnerisk virke som billedkunstner, grafiker og ikke mindst forfatter.

Borgmester indvier nyt værk i Poesiparken

Tirsdag den 31. august indvier biorgmester Birgit S. Hansen et nyt værk i Poesiparken i Frederikshavn. Desuden vil der være åbent hus i Rådhuscentret.

Om aftenen afvikles i samarbejde med ”For Retfærdigheden” i Algade i Sæby en musikalsk aften, hvor Trio á Capella synger sange og tekster af Halfdan Rasmussen og Benny Andersen m.fl.

Torsdag den 2. september bliver der digte og lyd i Maskinhallen i Frederikshavn, når Sara Grabow synger Rilke.

Fredag den 3. september besøger Poesiens Bus Rådhuspladsen foran Frederikshavn Bibliotek. I Sæby bliver der to arrangementer i samarbejde med ”For Retfærdigheden”. Om eftermiddagen kan børn lege med ord og poesi sammen med Henrijette Fischer, og om aftenen fortæller og fortolker Hans Harding forfatteren Mortens Nielsens digte i ord og toner.

Poesiugen sluttes af lørdag den 4. september. Poesiens Bus kører en tur til Skagens Bibliotek, og på Frederikshavn Bibliotek er der børneværksted med billespoesi i selskab med Jeanette Sætre. Endelig bydes der også i Frederikshavn på litterær 17-tals-magi og musikalske hekserier med Per Drud Nielsen.

 

For de ældste skoleelever

I forbindelse med poesidagene er der også tilbud til elever + lærere i de ældste årgange 8.-10. klasse om poesivandringer.

Dansklærere i udskolingen har modtaget en mail med dette tilbud, men underviser der i andre fag, hvor det kunne være relevant med en poesivandring, er man meget velkommen til at henvende sig.

Frederikshavn er den eneste by i Danmark, der har sin egen poesipark. Poesiparken er poesi, vers og citater, som kan ses rundt omkring i byen. Værkerne findes på gavle, bygninger, trapper, i belægninger og andre steder. Værkerne skaber forstyrrelser i byrummet, får folk til at standse op og sætter tanker i gang. ”Du får nye perspektiver på verden og på livet.”

Der er tale om en gåtur på ca. 1½ time rundt i Frederikshavn midtby, hvor eleverne både hører om poesien, forfatterne og midtbyen. På turen opleves værker af såvel lokale som nationale forfattere og sangskrivere.

Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med Frederikshavn Poesipark. 

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Poesidage i Frederikshavn, Sæby og Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger