Helle Mortensen (S): Dagpleje – et godt tilbud

Helle Mortensen (S): Dagpleje – et godt tilbud

18. august 2021 - kl. 13:17 - af

I dagplejen bliver der leveret høj kvalitet i arbejdet med børnene. Dagplejerne arbejder i eget hjem med en lille børnegruppe, hvor der er fokus på de nære relationer mellem børn og voksne. Herudover mødes dagplejerne i større grupper dagplejerne i mellem, men også i legestuegrupper.

Vi skal se på dækningsgraden, som er et barometer for, hvor mange børn der er i dagplejen. I Frederikshavn Kommune er dækningsgraden 3,7. Den skal vi have ned til et lavere niveau, således der i økonomien bliver plads til, at der i perioder vil være dagplejere, der ikke er fyldt helt op, og at der vil være færre / ingen dagplejere der har fem faste børn. Det vil få en positiv afsmitning på dagplejernes arbejdsmiljø og dermed også en mere rolig og nærværende dag for de små børn.

Vi skal sikre, at der er økonomi til at drive dagplejen, således der ikke skal tages penge fra daginstitutionsområdet, når dagplejen ikke kan overholde den budgetterede dækningsgrad. Vi skal sikre økonomien særskilt for de to tilbud.

I dagplejen skal der være plads til børn med særlige behov, som af forskellige årsager har behov for en dobbeltplads – et barn der optager to pladser og dermed får ekstra støtte. Den ekstra støtte skal kunne ydes i dagplejen.

De fleste forældre ønsker at få passet søskendebørn det samme sted. Den søskendefleksibilitet skal vi gerne kunne levere.

Vi skal sikre, at der er et reelt frit valg for forældrene mellem at vælge enten vuggestue eller dagpleje. Det gør vi blandt andet ved at skrue på dækningsgraden.

Derudover skal vi sikre velfungerende gæsteplejer, kompetenceudvikling for dagplejerne

samtidig med, at vi hele tiden skal skabe attraktive arbejdspladser for dagplejerne.

Det er en styrke at kommunen kan tilbyde børnefamilier valget mellem vuggestue og dagpleje.

Der er forskellige kvaliteter ved de to tilbud. Det valg skal familierne træffe.

Vi skal stille gode tilbud til rådighed – vuggestue – såvel som dagpleje.

Det kræver politisk prioritering. Det er vores opgave.

 
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Helle Mortensen (S): Dagpleje – et godt tilbud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger