Spar Nord runder milepæl efter stærkt halvårsresultat

Spar Nord runder milepæl efter stærkt halvårsresultat

19. august 2021 - kl. 11:23 - af

Torsdag offentliggjorde Spar Nord regnskab for 1. halvår 2021. Efter et halvår med høj aktivitet lander banken et resultat på 686 mio. kroner og en egenkapitalforrentning på 13,4 procent. Et resultat, der betegnes som meget tilfredsstillende.

– Det er svært at være andet end tilfreds med det resultat, vi præsenterer i dag. Det er et tydeligt vidnesbyrd om, at vores kunder økonomisk har det rigtig godt, og at den høje aktivitet, vi så i starten af året, fortsat gør sig gældende, fortæller administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby.

– Den positive udvikling understreges ydermere af nedskrivningssiden, hvor vi i 1. halvår 2021 tilbagefører nedskrivninger for 101 mio. kroner. Samtidig betyder resultatet for 1. halvår, at vores egenkapital for første gang i bankens historie overstiger 10 mia. kroner.

På indtægtssiden bød årets første seks måneder på en flot udvikling i kerneforretningen, hvor særligt det høje aktivitetsniveau inden for boligområdet, værdipapirhandel og kapitalforvaltning har bidraget til basisindtægter på 1.910 mio. kroner, hvilket er 19 procent højere end i samme periode sidste år.

Bankens nettorenteindtægter er med 846 mio. kroner 7 procent højere end sidste år, mens nettogebyrindtægterne stiger med 24 procent til 768 mio. kroner. Ligeledes bidrager det seneste halve års kursreguleringer og udbytte positivt til indtægtssiden med 216 mio. kroner.

Rekordhøjt forretningsomfang
Efter opkøbet af BankNordiks danske aktiviteter i januar gennemførte Spar Nord i juni en konvertering af de omfattede aktiviteter fra SDC til BEC.

– Det er med stor tilfredshed, at vi den 19. juni succesfuldt konverterede de omkring 60.000 kunder fra BankNordiks danske aktiviteter over i Spar Nords produkter og systemer. Med de mange nye kunder er vores tilstedeværelse betydelig stærkere i særligt hovedstadsområdet, herunder på Amager.

Bankens samlede forretningsomfang var ultimo halvåret 2021 på 336,4 mia. kroner, hvilket er 45,1 mia. kroner højere end ultimo 2020. Heraf kan 26,9 mia. kroner henføres til overtagelsen af BankNordiks danske aktiviteter. Samlet set er der ultimo halvåret tale om et for banken rekordhøjt forretningsomfang.

Spar Nord opjusterede i begyndelsen af juli forventningerne til årets basisindtjening før nedskrivninger til 1.350-1.500 mio. kroner. Banken forventer et samlet resultat for hele 2021 i niveauet 1.100-1.300 mio. kroner efter skat.

Læs mere om regnskabet her.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord runder milepæl efter stærkt halvårsresultat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger