Tag på tidsrejse til 60’erne i Frederikshavn

Tag på tidsrejse til 60’erne i Frederikshavn

26. august 2021 - kl. 6:30 - af

ILVA fejrer 60-års jubilæum, og bolighuset inviterer derfor frederikshavnerne til at rejse med tilbage til 1960’erne, da dansk design blev tilgængeligt for alle. Linjerne til fortiden giver os tryghed i en krisetid, siger møbel- og designekspert.  

I Frederikshavn får man nu mulighed for at hoppe en tur i tidsmaskinen tilbage til 60’ernes designstil, som stadig er en stor inspirationskilde for mange. I anledning af ILVAs 60-års fødselsdag har bolighuset nemlig designet en særlig jubilæumskollektion, der er tydeligt inspireret af 1960’erne, og som bliver udstillet i foyeren hos ILVA i Frederikshavn.

– Designstilen fra 60’erne har sat sit præg på nye designs også, især i vores jubilæumskollektion kan man tydeligt se islættet. Det er skægt at se, hvordan stilen har udviklet sig fra dengang, og at man stadig kan trække på nogle af de samme elementer, siger Frank Willy Mogensen, der er butikschef i ILVA i Frederikshavn. 

ILVA graver ned i 60’ernes æstetik og bringer den i spil i deres nye designs. Når pandemien raser uden for vinduerne, vil vi nemlig gerne skabe tryghed med det velkendte indenfor. Det mener møbel- og designekspert Mads Arlien-Søborg.

– Det er helt naturligt, at vi begynder at se tilbage, når vi befinder os i en krise. Vi så det også under finanskrisen, hvor det i høj grad var i 70’erne, man hentede inspirationen. Vi bliver trygge, når vi går tilbage til noget af det, vi kender, og netop 60’erne har en vigtig plads i vores designhjerter, fordi det var i den periode, dansk design blev langt mere tilgængeligt. Velfærden blev bredt mere ud i samfundet og skabte et boost i forbruget. Der skete en demokratisering af designmøbler, som nu let kunne blive hver mands eje, og som blev solgt i helt almindelige varehuse, siger Mads Arlien-Søborg.

Tidsrejsen begynder i 1961

ILVA har været et af de møbelhuse, der var med til netop at gøre dansk møbeldesign tilgængeligt for flere. Derfor er 1960’erne også omdrejningspunkt i jubilæumskollektionen, fortæller Jane Schmücker Høegh, der er designchef i ILVA.

– Der skete rigtig meget med dansk design i 60’erne, hvor man begyndte at eksperimentere mere med former og materialer. Det, der i dag er retro, var dengang nyskabende og legende, hvilket var meget kendetegnende for de glade 60’ere. Man vil træde ind i en verden, der emmer af 60’ernes organiske, eksperimenterende former og bevæger sig i de støvede, afdæmpede farvenuancer, som vi genkender fra dengang, siger Jane Schmücker Høegh.

Udover jubilæumskollektionen lanceres også en ny efterårs- og vinterkollektion i uge 35. Jubilæumskollektionen, der består af soveværelse, stue og spisestue alt sammen inspirereret af 60’erne, fremvises i foyeren i ILVA i Frederikshavn.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tag på tidsrejse til 60’erne i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger