Køretøj beslaglagt fra vanvidsbilist med 2,38 promille

Køretøj beslaglagt fra vanvidsbilist med 2,38 promille

27. august 2021 - kl. 13:35 - af

Torsdag den 26. august ringede en bekymret borger til Nordjyllands Politi for at anmelde, at en mand fra Strandby netop var kørt fra sin adresse i spirituspåvirket tilstand. Efter sigende skulle den formodede spritbilist være kørt hjemmefra i en sort, uindregisreret personbil.

En patruljevogn rykkede derfor ud til stedet, hvor man kort tid efter så bilen køre ad Skagensvej i sydgående retning. Betjentene standsede bilen til kontrol, hvor man traf bilisten – en 30-årig mand.

Og ganske rigtigt; Bilisten så ud til at være stærkt påvirket af spiritus, idet han havde blanke øjne, talte snøvlet og havde svært ved at holde balancen. En alkometertest gav udslag for, at bilisten tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var 2,0. Det var dog udfordrende at udføre testen korrekt, da bilisten ikke pustede tilstrækkelig luft i testen.

Adspurgt forklarede bilisten, at han havde drukket ca. fem genstande forud for kørslen. Han erkendte at have kørt i spirituspåvirket tilstand. 

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituspåvirket kørsel og mangel på indregistrering af sit køretøj. Grundet den enorme promille blev bilen desuden beslaglagt med henblik på konfiskation, da der var tale om spiritusrelateret vanvidskørsel.

Idet de indledende forsøg på at udføre alkometertesten ikke kunne udføres korrekt, da bilisten ikke pustede tilstrækkelig luft i testen, udførte man kort tid senere endnu en alkometertest på politistationen. Denne viste 2,38 promille.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Køretøj beslaglagt fra vanvidsbilist med 2,38 promille' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger