2185 børn rykker ud i naturen i Frederikshavn Kommune

2185 børn rykker ud i naturen i Frederikshavn Kommune

29. august 2021 - kl. 6:44 - af

Der er massiv opbakning fra landets skoler og dagtilbud, når Naturens Uge løber af stablen i uge 36. I Frederikshavn Kommune deltager 2185 børn.

Frisk luft, åben himmel og sjove oplevelser i det fri. I uge 36 er det Naturens Uge – Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen – og overalt i landet bliver det markeret med natur- og friluftsaktiviteter for både børn og voksne.

Også hos skoler og dagtilbud i hele landet er der natur på skemaet. I hverdagene 6. til 10. september skal 188.000 børn ud i det fri i forbindelse med Naturens Uge – heriblandt 2185 børn fra skoler og dagtilbud i Frederikshavn Kommune.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til at deltage i den landsdækkende begivenhed.
– Det er helt fantastisk, at så mange børn er tilmeldt i år, og vi er enormt glade for, at både skoler og dagtilbud prioriterer at tage børnene med ud i naturen i løbet af ugen. Det er vigtigt, at vores børn bliver ordentligt introduceret til naturen, så de lærer at holde af den og passe på den. Og det er der heldigvis mange lærere og pædagoger, der gerne vil være med til at sikre, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.
Se, hvor mange der er tilmeldt i de enkelte kommuner.

Ud i naturen året rundt
Naturens Uge gik tidligere under navnet Naturens Dag – en årligt tilbagevendende begivenhed, der har været afholdt siden 2004.

I år har mærkedagen haft vokseværk og er blevet til Naturens Uge. Formålet er dog stadig det samme: At få danskerne mere ud i naturen og give dem inspiration til at komme ud hele året rundt.

Og det gælder ikke mindst de mange tusind børn, der i løbet af ugen skifter klasseværelset og børnehavens trygge rammer ud med den lokale natur, forklarer Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet:

– Naturoplevelser skal være en fast del af børns opvækst. Med Naturens Uge forsøger vi derfor at åbne børnenes øjne for, hvor meget naturen egentlig har at byde på. Og det kan forhåbentligt give dem lyst til at tilbringe meget mere af deres fritid i den friske luft, og samtidig give dem gode idéer til, hvad de kan lave sammen med deres familie og venner i det fri, siger han.

Offentlige arrangementer i hele landet
I løbet af hele ugen bliver der desuden afholdt hundredvis af offentlige natur- og friluftsarrangementer i hele landet. Her kan man blandt andet komme på guidede svampeture, prøve at spotte flagermus eller gå på opdagelse i naturen med Gurli Gris. Aktiviteterne spænder bredt, og der er noget for hele familien.

Det er bl.a. foreninger, klubber, virksomheder og privatpersoner, der inviterer på de mange arrangementer.

Alle arrangementer kan findes på www.naturensuge.dk/find-et-arrangement

FAKTA: Naturens Uge
• Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen.
• Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.
• Naturens Uge afholdes d. 6.-12. september 2021 med offentlige naturarrangementer i hele landet.
• I løbet af hverdagene deltager 188.000 børn fra skoler og dagtilbud.
• Tidligere gik begivenheden under navnet Naturens Dag. Fra i år er Naturens Dag blevet udvidet til Naturens Uge.
• Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag tilbage i 2004. Siden 2010 har Naturens Dag været et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.
• Naturens Uge er støttet af Nordea-fonden og 15. Juni Fonden.
• På www.naturensuge.dk kan man læse mere og se en oversigt over alle arrangementer.

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '2185 børn rykker ud i naturen i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger