Alexander fra Kvissel nomineret til året nordjyde

FOTO: Daniel Mikkelsen, TV2 Nord.

Alexander fra Kvissel nomineret til året nordjyde

1. september 2021 - kl. 7:57 - af

Når TV2 Nord – sammen med nordjyderne – kårer Årets Nordjyde for femte gang, er Alexander Møller Nielsen én af de fem finalister, der har chancen for at vinde 50.000 kroner. Det hele bliver afgjort ved et stort show på Vendsyssel Teater 7. oktober.

Forbløffelsen var ikke til at tage fejl af, da TV2 Nords vært Morten Pedholt sammen med fotograf Daniel Mikkelsen tirsdag formiddag overraskede 16-årige Alexander Møller Nielsen midt i en fysik-time på EUC Nord i Frederikshavn. Ja, han blev nærmest mundlam, mens klassekammeraterne gav ham et bifald midt i undervisningen.

– Det er da ret vildt, lød det endelig fra Alexander Møller Nielsen.

– Det havde jeg ikke forventet skulle ske.

Nyheden, som Morten Pedholt kunne overbringe til Alexander Møller Nielsen, var, at han er én af de fem finalister, der 7. oktober har chancen for at blive kåret som Årets Nordjyde.

Alexander er nomineret for den kæmpe indsats, han gjorde i 2020 for at samle ind til Børnecancerfonden. Her arrangerede Alexander et virtuelt motionsevent – og endte med at samle utrolige 91.000 kroner sammen.

Motivationen for at samle ind til kampen mod kræft finder vi i 2018, hvor Alexander Møller Nielsen mistede en barndomsven til den forfærdelige sygdom.

I juni gentog den kun 16-årige Kvissel-bo succesen, og resultatet af Danmark for Børnecancerfonden 2021 overgik alle forventninger, da den samlede donation kom op på 113.039,75 kroner. Og det er indsatser som den, dommertrioen til Årets Nordjyde sætter pris på:

– At gå ind og tage ansvar på helt uselvisk vis og tænke ud over den situation, han selv har været i, at få sat nogle store koncepter i gang, og på den måde bidrage til Børnecancerfonden, det siger jo alt. Han er jo en stjerne, lyder det blandt andet fra Peter Møller Madsen, der er den ene af de tre dommere til Årets Nordjyde.

Om Alexander Møller Nielsen ender med at vinde titlen som Årets Nordjyde, den unikke statuette og de 50.000 kroner, der følger med, bliver afgjort den 7. oktober om aftenen, når TV2 Nord sender det store Årets Nordjyde-show direkte fra Vendsyssel Teater. Showet kan følges direkte på TV2 Nord Salto, på tv2nord.dk og på TV2 Nords Facebook-side – og så kan man naturligvis også købe billetter til showet via Vendsyssel Teaters hjemmeside.

FAKTA: Årets Nordjyde

Det er femte gang, TV2 Nord arrangerer prisuddelingen Årets Nordjyde – og tredje gang det store show finder sted på Vendsyssel Teater. I år er det den 7. oktober.

Prisen Årets Nordjyde er sat i verden for at hylde de nordjyder, der gør noget godt for andre, men derudover kan alt hyldes og belønnes, for der er utallige måder at gøre godt på.

De fem finalister til Årets Nordjyde 2021 er udvalgt blandt et felt på flere hundrede indstillinger. Det arbejde har en dommertrio bestående af festivalleder for Nibe Festival Peter Møller Madsen, skuespiller Lone Rødbroe og stifter af patientforeningen ”Organdonation Ja Tak!” Lasse Heidelbach.

Billetter til det store show kan købes via Vendsyssel Teater, men alle kan se med hjemmefra, for showet bliver både sendt på TV2 Nord Salto, tv2nord.dk og på TV2 Nords Facebook-side.

De øvrige finalister i kampen om at blive Årets Nordjyde er:

  • Lotte Hall, Hjørring – stifter af MadOasen i Hjørring, der uddeler overskudsmad
  • Christian og Gitte Moesgaard, Farstrup ved Nibe – stiftere og ejere af Farstrup Vildtplejecenter
  • Henrik Fenneberg, Vrensted v. Løkken – Stifter og formand, Veteran Oasen i Kaas
  • Kirsten Agger, Thisted – stifter og drivkraft i ”Sognets Dagligstue” i Thisted, et værested for enlige og ensomme gennem 31 år

Læs mere om Årets Nordjyde her: www.tv2nord.dk/åretsnordjyde

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alexander fra Kvissel nomineret til året nordjyde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger