Turisme i Frederikshavn Kommune: Kæmpe fremgang i danske gæster

Tonny Skovsted Thorup.

Turisme i Frederikshavn Kommune: Kæmpe fremgang i danske gæster

3. september 2021 - kl. 5:59 - af

Destination NORD har netop opgjort tallene for første halvårs feriegæster i Frederikshavn Kommune, og der er bestemt grund til at glæde sig. Der har været et meget stort antal danske feriegæster, selvom de udenlandske turister pga. rejserestriktioner har været færre end normalt.  

Overnatningstallene er en af de bedste metoder at opgøre turismen på, og der er markant fremgang i antallet af danske overnatninger i Frederikshavn Kommune.

Faktisk har der i første halvår været 35 % flere danske overnatninger i Frederikshavn Kommune sammenlignet med 2020. Det er også markant flere end i det seneste ”normale” turismeår, 2019, nemlig 81.548 danske overnatninger.

Der er bestemt grund til at glæde sig over, at så mange danske feriegæster har fundet vej til Frederikshavn Kommune – det er både vores dejlige byer som Sæby, Skagen og Frederikshavn, der trækker, men også naturen, hvor mange har søgt ud under pandemien. Det giver et godt afsæt for den fortsatte positive udvikling af turismen i kommunen, at så mange flere danskere har opdaget perlerne i vores område. Vi skal fastholde den interesse samtidig med, at vi arbejder på at tiltrække flere udenlandske gæster, når det nu igen bliver nemmere at rejse mellem landene, siger Tonny Skovsted Thorup, som er direktør i destinationsselskabet Destination NORD, der dækker Frederikshavn, Brønderslev, Læsø og Aalborg kommuner.

Han tilskriver især de mange nye danske gæster et kraftigt kampagnetryk på netop det danske marked. Der er investeret millioner i indsatser for at tiltrække de danske turister.

De relativt få udenlandske gæster har i første halvår af 2021 primært været tyske, da Tyskland har været det naboland, hvor rejser til Danmark har været mindst påvirket af corona-restriktioner. Derfor har kampagnetrykket på de udenlandske markeder været fokuseret stort set udelukkende på Tyskland.

I sammenligning har Norge haft særdeles skrappe rejserestriktioner, og de norske gæster har derfor næsten helt holdt sig hjemme. Der har således været meget få norske overnatninger i første halvdel af 2021.

Men det løsner forhåbentlig op nu. Vi holder meget tæt øje med udviklingen, særligt i Norge, og så bliver der sat fuldt tryk på alle kedler for at tiltrække både nordmændene og gæsterne fra vores øvrige største markeder, så snart det er muligt. Hvis vi sætter alle sejl til, kan vi i andet halvår nå at indhente noget af det, der naturligt er tabt på de udenlandske markeder, siger Tonny Skovsted Thorup. – Ligeledes afventer vi lige nu spændt overnatningstallene for juli og august, som endnu ikke er opgjort.

Om Destination Nord:

Destination NORD er sammen med de øvrige 18 destinationsselskaber i Danmark sat i verden for at arbejde professionelt med turismefremme og dermed skabe omsætning og jobs inden for turisme- og oplevelsesøkonomien. Destination Nord er destinationsselskabet for Frederikshavn, Læsø, Brønderslev og Aalborg Kommuner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Turisme i Frederikshavn Kommune: Kæmpe fremgang i danske gæster' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger