Vision for skoler og klubber til politisk drøftelse

Vision for skoler og klubber til politisk drøftelse

4. september 2021 - kl. 7:54 - af

Pü børne- og Ungdomsudvalgsmødet i starten af juni besluttede udvalget at sende den udarbejdede visionen for Center for Skole, Klub og Ungdomsskole i høring i skolebestyrelserne, bestyrelserne for fritidsklubber og Ungdomsskolen samt personalegrupperne pü de respektive institutioner. Dertil blev alle forÌldre via AULA eller pü anden vis opfordret til at sende bemÌrkninger til den nye vision.
Derfor er sagen nu nået til fornyet politisk behandling i udvalget på dets næste møde den 7. september. Punktet har fået overskriften ”Vision for Center for Skole, klub og Ungdomsskole”.

Visionens ordlyd
Visionens ordlyd er således: ”I Frederikshavn Kommune skaber vi i fællesskab skoler og fritidstilbud med en stærk lokal forankring. Vi; elever, forældre, medarbejdere, ledelse og politikere, er sammen om at omsætte visionen til handlinger. Frederikshavn Kommunes skoler og fritidstilbud skal gennem læring, tværgående læringsfælleskaber og samspil med omverdenen sikre alle børn og unge dannelse, trivsel og livsmestring.”
Dertil er knyttet 3 pejlemĂŚrker:
• Faglige fyrtårne. Vi skaber de bedste forudsætninger for, at alle børn og unge får et godt børne-, ungdoms- og voksenliv. Vi er ambitiøse på børn og unges vegne, og har respekt for den enkelte. Vi har et helhedsorienteret blik på barnet og den unge
• Fællesskabets naturlige ankerplads. Alle børn skal være en del af et fællesskab. Vi er fælles om opgaven. Vi omfavner mangfoldigheden og skaber kulturmødet
• Børn og unge som navigatører. Vi prioriterer børn og unges stemme højt. Vi inddrager børn og unges egne erfaringer, perspektiver og ønsker på alle niveauer.

Høringssvar fra bestyrelser
Efter høringsperiodens afslutning har alle bestyrelser indsendt høringssvar. Der er modtaget bemÌrkninger fra Skoledistrikt Nord og Øst. De resterende bestyrelser har ikke indsendt bemÌrkninger.
Skoledistrikterne Nord og Øst har følgende kommentarer: Øst peger pü, at vÌkstsporene er lidt svÌre at fü øje pü. Nord bemÌrker, at der sker en sammenblanding af begreberne mission og vision i visionen. Yderligere ønsker Nord, at visionen rummer mere kant og i højere grad forholder sig til Frederikshavn Kommunes kendetegn og potentialer.
De indkomne høringssvar vil blive indtÌnkt i processen vedr. implementeringen af visionen.

Vision og pejlemĂŚrker afspejles
Implementeringen af visionen pĂĽbegyndes i efterĂĽret, og over de kommende ĂĽr skal implementeringsarbejdet sikre, at den pĂŚdagogiske praksis afspejler visionens ordlyd samt pejlemĂŚrkerne.
Implementeringsarbejdet sigter bredt og tilrettelÌgges, sü alle niveauer i centrets forskellige institutioner bliver involveret i arbejdet. Det gÌlder bl.a. ledergrupper, MED-udvalg, bestyrelser, personalegrupper, elevrüd, forÌldre-arrangementer. Alle institutioner skal i efterüret 2021 udarbejde en implementeringsproces, som danner rammen om de initiativer, der igangsÌttes i institutionen, sü visionen bidrager til øget lÌring, trivsel og dannelse hos børn og unge.
Børne-, ungdoms- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller forud for mødet, at Børne- og Ungdomsudvalget drøfter høringssvarene og godkender visionen.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vision for skoler og klubber til politisk drøftelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger