Sommercamp for børn og unge evalueres positivt

Sommercamp for børn og unge evalueres positivt

5. september 2021 - kl. 5:29 - af

Børne- og Ungdomsudvalget besluttede i december 2020, at Center for Skole, Klub og Ungdomsskolen skulle tilrettelægge og gennemføre en Sommercamp i kommunalt regi. Sommercampen blev afholdt fra mandag til fredag i uge 26 i år.
Evalueringen heraf er nu sat på dagsordenen for næste møde i Børne- og Ungdomsudvalget den 7. september. Forud for mødet skinner det igennem, at erfaringerne har været positive – ja, så positive at børne-, ungdoms- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller at udvalget godkender, at der også i kommende år afholdes Sommercamp i kommunalt regi.
Sommercampen varr organiseret i regi af Frederikshavn Kommunes Fritidsklubber i Sæby, Frederikshavn og Skagen. Pædagogisk personale fra de respektive fritidsklubber samt medarbejdere fra SSP deltog hele ugen som gennemgående holdledere i børnegrupperne. Ligeledes var alle lokale foreninger inviteret til at deltage med forskellige aktiviteter i løbet af ugen. Center for Skole, Klub og Ungdomsskole havde koordineret arbejdet ved at stille en af centrets konsulenter til rådighed.
Gennem puljen Styrkelse af udsatte børn og unges fritidsliv blev der udbudt 40 gratispladser til børn og unge fra hjem med få resurser. Pladserne blev besat gennem samarbejde mellem den kommunale tovholder, fritidsklubberne, familieafdelingen, SSP, skoler og foreninger. For sommercampens øvrige deltagere har der været deltagerbetaling på 500 kr. pr. barn/ung. Den samlede økonomiske ramme 103.500 kr.

Fakta om Sommercamp
I Sæby og opland deltog 32 børn fra 3.-7. klasse. 13 ud af 32 børn havde søgt om gratis plads. I Sæby deltog 6 foreninger: Sæby HK (Håndbold), SIK 80 (Atletik), Sæby Scenen, Sæby Floorball, Springteam Sæby samt Sæby Badminton.
I Skagen og opland deltog 48 børn fra 3.-7. klasse. 5 ud af 48 børn havde søgt om gratis plads. I Skagen deltog tre foreninger: Skagen Fodbold, Skagen Badmintonklub samt Ålbæk/Råbjerg Rideklub.
I Frederikshavn og opland deltog 59 børn fra 3.-7. klasse. 14 ud af 59 børn havde søgt om friplads. I Frederikshavn deltog 7 foreninger: FfI Fodbold, FfI Håndbold, JAM Frederikshavn (Cheerleading), FIK Ishockey, Frederikshavn Skøjteforening, Tordenskioldgarden samt Frederikshavn Floorball.

Godt organiseret
I foreningernes evaluering udtrykkes det, at sommercampen var godt organiseret, og informationsniveauet var tilstrækkeligt. De administrative opgaver var få og passende. Campen gav muligheder for at rekruttere nye medlemmer. Fleksibiliteten for deltagelse var stor, og størstedelen kan se sig selv deltage igen i 2022. En økonomisk kompensation for foreningernes deltagelse kunne have relevans.
Fritidsklubberne giver udtryk for, at sommercampen var godt organiseret, og informationsniveauet var tilstrækkeligt, ligesom dialogen og oplevelsen med de mange børn var god. Humøret og børnenes lyst til at deltage var rigtig god, og der var mulighed for at rekruttere nye medlemmer. Man nævner, at ved et lignende arrangement i 2022 ønsker fritidsklubberne mere tid til at lave aktiviteter med børnene, og der ønskes en drøftelse af afholdelsestidspunktet.
I børn og unges evaluering udtrykkes det, at det var en sjov og spændende uge. Det var dejligt at møde nye venner, og det var spændende at prøve nye aktiviteter. Det var hårdt med alle de aktiviteter og hårdt at gå frem og tilbage mellem aktiviteterne. Det påpeges, at det kunne være svært at deltage i de aktiviteter, som man ikke havde erfaring med i forvejen.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommercamp for børn og unge evalueres positivt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger