Biblioteket stiller skarpt på venskab og ensomhed

Aldrig har der været så meget fokus på ensomhed og med god grund. Ifølge Dansk Røde Kors var der inden coronakrisen næsten 400.000 danskere, som følte sig ensomme, og siden er antallet kun vokset.

Biblioteket stiller skarpt på venskab og ensomhed

6. september 2021 - kl. 13:49 - af

Hvad er et godt venskab egentlig, og hvordan håndterer vi ensomhed i vores og andres liv?
Frederik Svinth tager med et inddragende, sjovt og varmt foredrag et kig på ensomhedens mange ansigter onsdag den 8. september, kl. 19.30, på Frederikshavn Bibliotek.

Alt for mange oplever, at de ikke hører til. Ensomhed er på vej til at blive et samfundsproblem, og derfor skal vi alle blive bedre til at forstå ensomhedens væsen. Vi skal også forstå, hvordan vi bedst skaber gode venskaber og relationer.

Er det de sociale medier, der gør os ensomme? Er vi sociale på en anden måde end tidligere? Hvad er et godt venskab egentlig, og hvordan håndterer vi ensomhed i vores og andres liv? Er det pinligt at sige, at man ikke har ret mange venner?

Ensomhed har ingen alder, og de fleste møder den igennem tilværelsen – men er det den forbigående ensomhed, eller den mere vedvarende, og kunne vi forestille os, at der findes en ting som god ensomhed? Det er nogle af de spørgsmål Frederik Svinth vil forsøge at give svar på.

– Vi skal sammen med Frederik Svinth kigge på og tale om ensomhedens mange ansigter, og hvad vi kan gøre for at bekæmpe den, når den fortjener at få sparket, forklarer bibliotekar Annette Rugholt.

Aftenens arrangement er samtidig en optakt til efterårets program, hvor Bibliotek & Borgerservice gerne vil være med til at skabe nye fællesskaber.

– Vi har flere tilbud, hvor du helt uforpligtende kan komme og møde andre – bl.a. til Formiddagskaffe og Fællesskab, Morgensang, Mandeklub, og naturligvis alle de andre arrangementer, lyder opfordringen.

Ensomhed er et alvorligt emne, som aftenens gæst med sit personlige nærvær gør til et inddragende, sjovt og varmt møde med et vanskeligt og tabubelagt område – som på samme tid er uhyre aktuelt.

Billetter finder du på bibl.frederikshavn.dk under Arrangementer.

Arrangementet har tidligere været planlagt til den 8. oktober 2020, men er blevet flyttet pga. Covid-19.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Biblioteket stiller skarpt på venskab og ensomhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger