Blomsterdalen – en vigtig roman om Grønland

Blomsterdalen – en vigtig roman om Grønland

8. september 2021 - kl. 6:53 - af

Forfatter Niviaq Korneliussen (31) er i øjeblikket en af Grønlands største litterære stemmer, og nu kan du møde hende på Frederikshavn Bibliotek mandag den 13. september, kl. 19.30, hvor hun fortæller om sin seneste roman ”Blomsterdalen” (2020) og det at være ung i Grønland.

Grønland er indbegrebet af storslået natur, slædehundekørsel og en fantastisk kultur, men medaljen har en mørk bagside, for Grønland er også den triste indehaver af verdens højeste selvmordsprocent.

Blomsterdalen er navnet på kirkegården i den østgrønlandske by Tasiilaq, hvor kulørte kunstige blomster markerer de dødes gravpladser, men det er også et monument over, at her ligger alt for mange unge mennesker, som valgte selv at gå i døden. Romanen ”Blomsterdalen” handler om kærlighed, sorg, ensomhed og selvmord blandt grønlandske unge.

Rammer de unge
Den grønlandske forfatter Niviaq Korneliussen har dedikeret sin bog til det problem, som ikke mindst rammer de unge. Hendes drivkraft til at skrive romanen har været vrede og frustration over Grønlands selvmordskultur, som “systemet” ikke reelt tager sig af.

En del forfattere har skrevet romaner, hvor handlingen foregår i Grønland eller har grønlandsk tema, og du har måske selv læst bøger af f.eks. Jørn Riel, Peter Høeg, Kim Leine og Iben Mondrup.

Blomsterdalen beskriver et nutidigt billede af, hvordan det er at være ung i Grønland. En alvorlig, mørk og vigtig roman – en øjenåbner i forhold til at få et mere nuanceret billede af det storslåede Grønland.

Niviaq Korneliussen er født i Nuuk og voksede op i den sydgrønlandske by Nanortalik. Hun læste samfundsvidenskab på Grønlands Universitet og efterfølgende psykologi på Aarhus Universitet. Blomsterdalen gav hende en nominering til Nordisk Råds litteraturpris, Politikens Litteraturpris og Montanas Litteraturpris i 2020.

Billetterne finder du på bibl.frederikshavn.dk under Arrangementer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Blomsterdalen – en vigtig roman om Grønland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger