Enhedslisten kæmpede for kvalitetsløft til skolerne i budget 2022

Enhedslisten kæmpede for kvalitetsløft til skolerne i budget 2022

17. september 2021 - kl. 6:25 - af

Vi er ikke rige i Frederikshavn Kommune. Men siden 2014 er kassebeholdningen vokset til langt over 300 mio kr og byrådet har et mål om, at der mindst skal være 80 mio i kassen.

Så selv om der for kommende år er disponeret 150 mio af kassen på forhånd, er der stadig mange mio tilbage at bruge af til at give vores folkeskole et tiltrængt løft, sammenhold det med, at vi er en af de kommuner i landet, der bruger færrest midler pr. elev.

Alle elever i Frederikshavn kommune vil have glæde af færre elever i klasserne, og mange har absolut behov for det, for at have en skoletid, hvor de har et godt skoleliv og  får tilfredsstillende resultater.

I Enhedslisten havde vi håbet, og vi har kæmpet for, at der skulle ske et mærkbart skridt mod bedre tid til eleverne i dette års budgetaftale. I det mindste ville vi have indført kortere skoledage i indskolingen ved at konvertere deres understøttende timer til timer med to lærere. Ikke engang de 3-4 mio til tidligere åbent i SFO, som det ville koste, kunne vi få.

Altså, ingen varig tilførsel til skolen i budgettet. Kun et engangsbeløb på 2 mio til hvert skoledistrikt til arbejdet med ”visionen for folkeskolen” blev det til. samt  en budgetbemærkning om, at Børn og Unge Udvalget arbejder med vores forslag om kortere skoledage i indskolingen til levering i budget 2023.

Alligevel endte vi med at gå med i budgetaftalen for 2022. Derved kunne vi nemlig få fjernet forringelserne på sundhedsplejen, den kommunale træning, forebyggende hjemmebesøg og sygepleje.

Samtidig er der ingen forringelser på velfærdsområderne, og aftalen opfylder mange af vores ønsker til forbedringer bl.a. på klima, børn, pleje og omsorg og natur.

 

Enhedslisten Frederikshavn-Læsø/

Ida Skov

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Enhedslisten kæmpede for kvalitetsløft til skolerne i budget 2022' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger