Pulje støtter unge nordjyder i at lave fiktionsfilm

Pulje støtter unge nordjyder i at lave fiktionsfilm

23. september 2021 - kl. 10:26 - af

FilmMaskinen er en legeplads for unge filmskabere og et godt springbræt for lokale talenter. ’Lære at være’-puljen støtter nu FilmMaskinen, så flere unge nordjyder får øjnene op for mulighederne.

Unge filminteresserede nordjyder har en unik legeplads at boltre sig på. FilmMaskinen i Frederikshavn underviser 17-25-årige i kreativitet og filmskabelse. Nu modtager den nordjyske filmskole støtte fra ’Lære at være’-puljen til at nå endnu flere kommende instruktører og manuskriptforfattere.

– FilmMaskinen er et vigtigt sted for os. Den er med til at danne grundstenene for de kommende generationer af filmskabere i Danmark. Her får de unge lov til at være i en kreativ proces og et trygt læringsmiljø. Her er der plads til at fejle, eksperimentere og lykkedes med filmprojekter, siger Anette Ravnholt, Kultur- og Borgerservicechef i Frederikshavn Kommune.

Anette Ravnholts begejstring skal ud til de unge. KulturKanten støtter nu gennem ’Lære at være’-puljen med 1.090.500 kr., og den sum penge skal blandt andet bruges til kaste mere lys på FilmMaskinen. Skoler og uddannelsesinstitutioner får besøg af FilmMaskinen, der afholder workshops og undervisning. Det skal give de unge et indblik i, hvad filmproduktion og –teknikker er.

– Det betyder rigtig meget, at vi har fået den økonomiske støtte fra ’Lære at være’-puljen. Vi vil bygge bro fra de unge talenter og videre til filmskoler i ind- og udlandet. Vi har et højt fagligt niveau, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi finder fremtidens Susanne Bier og Thomas Vinterberg lige her, siger underviser på FilmMaskinen, Mads Palm Jensen.

Filmmaskinen er et kreativt talentudviklingstilbud for unge mellem 17-25 år i Region Nordjylland. Der er fokus på, at skabe et kreativt miljø, hvor unge filmskabere skriver, instruerer og spiller fiktionsfilm. I de næste tre år, er FilmMaskinen med i projektet ’Lære at være’. Her vil der blive arbejdet på at skabe nysgerrighed og lyst til at skabe film, og samtidig få de lokale talenter til at spire og gro.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pulje støtter unge nordjyder i at lave fiktionsfilm' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger