Ny gratis retshjælp åbner i Frederikshavn

Ny gratis retshjælp åbner i Frederikshavn

25. september 2021 - kl. 6:41 - af

Frederikshavnerne kan nu få gratis, uvildig og professionel juridisk rådgivning og retshjælp, når KFUM’s Sociale Arbejdes Retshjælp åbner i Frederikshavn.

– Vi oplever et stort udækket behov for gratis retshjælp mange steder i Danmark – bl.a. i Frederikshavn. I KFUM’s Sociale Arbejde vil vi mindske ulighed i samfundet. Derfor vil vi være med til at sikre retshjælp og fremme retssikkerhed for alle mennesker i hele landet, siger jurist og projektleder June Crondahl fra KFUM’s Sociale Arbejde.

Retshjælpen i Frederikshavn åbner i Frivilligcenteret, Danmarksgade 12 den 30. september, og vil holde åbent hver torsdag kl. 11.00 til 16.00.

Det er muligt at få rådgivning og hjælp til juridiske spørgsmål om familieforhold og samliv, arbejdsforhold, boligleje, arveret, opholdstilladelse mv. Retshjælpen kan for eksempel hjælpe med sagsbehandling, korrespondance med modparter, ansøgning om fri proces, klage over myndigheders afgørelser eller med at tage kontakt til boligudlejer, arbejdsgiver og andre.

Rådgiverne er alle uvildige jurister eller jura-studerende, som arbejder frivilligt. Til den nye rådgivning søger KFUM’s Sociale Arbejde flere frivillige, som har juridiske kompetencer.

Hvis man har brug for retshjælp eller er interesseret i at arbejde frivilligt, kan man kontakte jurist og koordinator Charlotte Kluw Wøldike Schmith på telefon 2484 1163. Det er muligt både at booke en tid eller at komme i åbningstiden uden forudgående aftale. På hjemmesiden kfumsoc.dk/retshjaelp kan man læse mere om retshjælpen.

I alt åbner KFUM’s Sociale Arbejdes Retshjælp 10 nye rådgivninger landet over. I forvejen har organisationen i otte år drevet gratis retshjælp syv steder i Danmark. De nye rådgivninger er finansieret af Civilstyrelsen under Justitsministeriet.

KFUM’s Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, fx ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat. Med knap 1.000 ansatte og over 2.600 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med 173 institutioner og sociale tilbud.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny gratis retshjælp åbner i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger