Alle har fortjent at leve de sidste år på første klasse

Alle har fortjent at leve de sidste år på første klasse

25. september 2021 - kl. 7:55 - af

Hvor ofte hører man ikke ” jeg vil bare ikke ende mine dage siddende på et plejehjem” 

Tænk at noget der i bund og grund er en super tanke, et hjem hvor man i de sidste år af ens liv får pleje, er blevet til noget skræmmende og noget som de fleste betragter som uværdigt.

Hele landet og Frederikshavn Kommune er fyldt med dygtigt personale, der brænder for at yde omsorg og pleje.

Vores velfærd er sovset ind i bureaukrati, særinteresser, fag-konflikter, “vi plejer” og systemtænkning, alle faktorer der forhindrer alle disse skønne mennesker med hjertet på det rette sted, at udfolde deres omsorg, nærhed og kreativitet.

For alle der har set dokumentaren ” det er ikke slut endnu”  er det tydeligt at det faktisk kan lade sig gøre, det er muligt med plejehjemsbeboere der hygger med spabade, kæledyr, fest, varme og nærvær, ja kort sagt værdighed.

Det er en slående kontrast til det nogle møder, og som har være dokumenteret i “plejehjemmet bag facaden” hvor vi så beboere blive mishandlet. Sådan er det heldigvis langt fra på alle plejehjem,

Men med sætningen ”jeg vil bare ikke ende mine dage på et plejehjem”, in mente, så er der noget der tyder på, at mange frygter hvad der sker når de som pårørende ikke er der til at se hvad der sker. Igen vil jeg understrege at det ikke er vores dygtige personale jeg “anklager” men de rammer og den tænkning der er sat op for dem.

Dagmars Minde som er et privat plejehjem i dokumentaren ” det er ikke slut endnu”  viser os en vej, som vi skal turde gå, en vej til værdighed som burde være en selvfølge.

Jeg syntes vi skal gøre det muligt at sikre ægte valgfrihed i velfærden også lokalt. 

Vi skal skære politikere og bureaukraters indblanding ned til et minimum. Jeg er sådan set fuldstændig ligeglad med, om velfærden er privat eller offentlig, bare den er det bedste vi kan. Det skylder vi hinanden og vores ældre medborgere.

Med venlig hilsen

Klaus Hjulmand

Kandidat for Venstre til kommunalvalget 2021

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alle har fortjent at leve de sidste år på første klasse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger