Få indblik i en skjult mormonsk verden

Få indblik i en skjult mormonsk verden

26. september 2021 - kl. 8:41 - af

Det har været en både smertefuld og afklarende proces for Rachel Röst at skrive debutromanen ”Grundvold”, som er delvist inspireret af hendes egen opvækst i en stærkt, religiøs mormonsk familie. På Frederikshavn Bibliotek kan du tirsdag den 12. oktober, kl. 19.30, høre Rachel fortæller om en, for de fleste, mystisk og ukendt verden.

”Grundvold” er en rystende fortælling om at vokse op i en fattig og dysfunktionel familie i et lukket miljø. Med stor præcision og nuancerede detaljer skildrer Rachel Röst familiens særprægede hverdag og de skræmmende effekter af social kontrol og religiøs fanatisme, den indfanger skammen, den naive loyalitet og den gryende oprørstrang.

En modig og kraftfuld roman om at finde styrken til at bryde med alt det velkendt og, som 16-årig, stå på helt egne ben med et splintret verdensbillede – fremmed over for både sig selv, sin krop og den kultur, der omgiver hende.

Rachel Röst kommer i løbet af aftenen ind på den smertefulde men også afklarende proces, det har været at skrive bogen og om, hvordan det mormonske kirkesamfund har taget imod den. – Jeg har f.eks. rejst til London, gået i kirke der og ladet som om, jeg var mormon, fordi jeg ikke kan sætte en fod i en mormonsk kirke i Danmark, fortæller Rachel Röst, der også vil komme ind på, hvordan forholdet til familien er i dag.

Rachel Röst (45) er født og opvokset i Urbanplanen på Amager. Hun er cand. mag. i litteraturvidenskab og har specialiseret sig i formidling og social innovation. På CV’et kan hun også skrive forfatter, litteraturformidler og stifter af ”Læs for Livet”. Debutromanen “Grundvold” udkom på Gyldendal 26. marts 2021.

Glæd dig til en aften med en dygtig, engageret og passioneret formidler.

Billetter til foredraget finder du på bibl.frederikshavn.dk under Arrangementer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Få indblik i en skjult mormonsk verden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger