Unge bands på Nordjyllands-turné lægger vejen forbi Frederikshavn

YON.

Unge bands på Nordjyllands-turné lægger vejen forbi Frederikshavn

28. september 2021 - kl. 6:45 - af

I starten af oktober skal fire nordjyske upcoming bands på turné i fire Nordjyske byer. Et af disse bands er vores eget Frederikhavn-baserede band, YON – Youth of North. På turnéens anden dag, tirsdag d. 5. oktober, skal de unge musikere spille Maskinhallen i Frederikshavn.  

De unge musikere fylder Maskinhallen med deres toner

Tirsdag d. 5. oktober bliver der skruet op for lyden i Maskinhallen i Frederikshavn, når de unge musikere fra kl. 20 inviterer os ind i deres forskellige musikuniverser. Det er en gylden mulighed for de unge musikere og sangere, som af arrangørerne bag kaldes ”upcoming bands af den nordjyske muld”. 

Musikglade unge fra nord med rødder i lokalområdet

Lidt nord for Frederikshavn nyder fire unge mennesker at spille sammen under navnet YON (Youth of North). Bandet kalder sig selv for ”musikglade tosser, der pt fjoller rundt i et bette studie i Øster Holmen.” Og selvom de kalder sig selv for tosser, er det deres glæde ved musik og åbenlyse talent, der skinner mest igennem. Der er noget at glæde sig til når turen går rundt i Nordjylland fa d. 4.-7. oktober, så kom læg ører til fede sange og friske vers, og vær med til at støtte Nordjyllands unge musikalske spirer! 

Kulturskoler i Nordjylland skaber fælles projekter

Perlerækken af koncerter, under navnet URFUN GOES LIVE, er arrangeret af Kulturskoler i Nordjylland (KiN), som er et samarbejde mellem de ti nordjyske musik- og kulturskoler. KiN har interessen om at skabe fælles projekter mellem kulturskolerne, og sådan opstod idéen om at arrangere URFUN GOES LIVE. Og hvad betyder så URFUN? Det er en forkortelse for et udvalg, som har en ambition om at udvikle rytmiske fællesskaber for unge i Nordjylland. Projektet er med til at udvikle og videreudvikle ungdoms- og musikmiljøet for nordjyske unge.  

Fakta:

 • De fire koncerter afholdes kl 20:00 på følgende dage og adresser:
  • oktober: Ishuset, Nordvestvej, Hobro
  • oktober: Maskinhallen, Skolegade 8, Frederikshavn
  • oktober: Kultur- og ErhvervsCenter Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro
  • oktober, Stubhuset, Grangårdsvej 11, Støvring
 • De fire bands er:
  • Bedetid (Hjørring Kommune)
  • YON (Frederikshavn Kommune)
  • TMNJRY (Rebild Kommune)
  • Rakkerpak (Mariagerfjord Kommune).
 • Kulturskoler i Nordjylland (KiN) er et samarbejde mellem de 10 nordjyske musik- og kulturskoler. Et af KiNs fokuspunkter er at give unge musikere i regionen mulighed for og lyst til at skabe musik i fællesskab. Læs mere om KiN på vores hjemmeside: kulturskolerinordjylland.dk
 • URFUN er en KiN-udvalg, hvis navn er en forkortelse for Udvikling af Rytmiske Fællesskaber for Unge i Nordjylland. Læs mere om URFUN på KiNs hjemmeside samt på Facebook: https://www.facebook.com/URFUNKiN
 • Turnéen støttes af Kulturaftale Nordjylland
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unge bands på Nordjyllands-turné lægger vejen forbi Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger