Nu åbner Omstillingspuljen snart for nye ansøgninger

Nu åbner Omstillingspuljen snart for nye ansøgninger

30. september 2021 - kl. 5:48 - af

Den 5. oktober åbner tredje runde af Omstillingspuljen med 178 mio. kr. Lokale virksomheder har allerede fået 3,5 millioner kr. fra puljen, som giver tilskud til corona-ramte virksomheder. Erhvervshus Nord opfordrer endnu flere til at søge. 

Alle formelle restriktioner omkring COVID-19 ophævet, men der er fortsat fokus på at hjælpe de virksomheder, der har brug for at tilpasse og omstille deres forretning i lyset af corona. Fra den 5. oktober til den 28. oktober er det muligt at søge tredje runde af Omstillingspuljen, som indeholder 178 millioner kroner. Der er fokus på virksomheder inden for turisme og oplevelsesøkonomi, men puljen skal komme alle ramte virksomheder til gode.

  • Omstillingspuljen er udformet, så den er meget nem at gå til og søge for virksomhederne. I denne runde er det værd at bemærke, at man skal kunne dokumentere en 25 procent tilbagegang i sin omsætning, som følge af Covid-19, hvor det tidligere har været 30 procent. Dette skal dokumenteres ved at sammenholde samlet omsætning for 2020 med samlet omsætning for 2019. Jeg har talt med flere virksomheder, der har ligget på 27-28 procent, så det er helt oplagt for dem at søge denne gang, siger Birgitte Christensen, erhvervskonsulent med fokus på oplevelsesøkonomi i Erhvervshus Nord.

I de forrige to runder er der bevilget 3,5 millioner kroner til virksomheder i Frederikshavn kommune, som dermed står for en tredjedel af bevillingerne i Nordjylland. 

  • Det er rigtig godt, at vores lokale virksomheder har gjort brug af muligheden for at få omstillet deres forretning. Vi er i dialog med flere af vores medlemmer omkring mulighederne, men alle lokale virksomheder kan hente vejledning hos os om puljen, siger Birgitte Christensen.

Hotel Herman Bang, som Erhvervshus Nord har været i dialog med, fik 500.000 kroner i første runde med en egenbetaling på 100.000 kroner. Pengene skal udmønte sig i seks opvarmede luksusskure til gæsters udstyr fra udendørs aktiviteter som fx golfudstyr og fiskeudstyr.

  • Det var en ret simpel og ukompliceret ansøgningsproces. Vi skulle beskrive vores udfordringer og skønne et budget. Jeg sendte ansøgningen ind og glemte så egentlig alt om det, indtil jeg op til jul fik en mail om, at vi havde fået bevillingen på en halv million, siger Lars Dannervig, indehaver af Hotel Herman Bang.

Tilskud fra puljen kan fx bruges til omstilling og tilpasning af forretningsmodeller, kompetenceudvikling og køb af fysisk udstyr, der understøtter virksomhedens omstilling. Virksomheder kan ansøge om et tilskudsbeløb på op til 1,5 mio. kr. eksklusiv moms per virksomhed afhængigt af bl.a. virksomhedens størrelse og behov. Der kan ydes støtte på op til 75 pct. af projektudgifterne. Virksomheden skal selv afholde minimum 25 pct. af udgiften kontant.

Ønsker du at vide mere om puljen, kan du ringe til Erhvervshus Nord.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu åbner Omstillingspuljen snart for nye ansøgninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger