Sådan rejser du til efterår og vinter med sikkerhed i budgettet

Sådan rejser du til efterår og vinter med sikkerhed i budgettet

5. oktober 2021 - kl. 5:59 - af

Mange danskere har det seneste halvandet år sparet op på rejselyst, og derfor går jagten nu for alvor ind på rejser i årets koldere måneder. Coronavirus giver dog fortsat anledning til flere usikkerheder, og ifølge FinalCall.travel skal man i år være ekstra forberedt på både flyombookinger og -aflysninger. Derfor har rejseportalen i samarbejde med Spar Nord samlet fem gode råd til, hvordan du i den forbindelse sikrer dig de bedste vilkår.

I halvandetår har corona afholdt mange danskere fra at pakke kufferten og flyve afsted på udlandsferie. Men med danskernes store vaccinetilslutning og det europæiske coronapas begynder flere nu igen at sætte kurs mod udlandet.

– Vi forventer, at et stort antal danskere inden for de kommende måneder vil kigge i retningen af udlandet. Det skyldes ikke alene, at danskerne lige nu har rekordhøje opsparinger – og flere også pæne gevinster på aktiemarkedet – men at der nu også er klare tegn på, at danskerne igen begynder at få tegnebogen op af lommen, fortæller cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og fortsætter:

– I andet kvartal af 2021 steg privatforbruget nemlig ifølge Danmarks Statistik med 5,9 procent, mens forbrugertilliden nu er tilbage på det højeste niveau siden sommeren 2018. Der er således ingen tvivl om, at både pengene og lysten er der, så nu skal danskerne bare have de optimale rammer at rejse i igen.

For selvom efterspørgslen på efterårs- og vinterrejser er stigende, så vil rejseaktiviteten fortsat være præget af corona, og ifølge rejseportalen FinalCall.travel vil det særligt i år betyde adskillige flyombookinger og -aflysninger.

– Det er lige nu utroligt svært for flyudbyderne at forudsige aktiviteten på forskellige afgange. Det vil forventeligt medføre markant flere ombookinger og aflysninger, end vi normalt ser, da flyselskaberne efter et hårdt år ikke vil have råd til halvtomme fly, forklarer chefredaktør hos FinallCall.travel, Flemming Lundberg Poulsen, og fortsætter:

– I den forbindelse er den såkaldte 14-dages regel vigtig at kende til. Hvis flyselskabet har oplyst om, at afgangen er aflyst mere end 14 dage før, har man ikke krav på kompensation. Her bestemmer flyselskabet, om de vil ombooke billetten eller give pengene retur. Omvendt har man langt flere muligheder for eksempelvis at blive ombooket til andre flyselskaber og få kompensation, hvis der er mindre end 14 dage til afgang.

FinalCall.travel har sammen med Spar Nord samlet fem gode råd til, hvordan du ved feriebestillingen sikrer dig de bedste vilkår i tilfælde af flyombookinger og -aflysninger.

1. Book direkte gennem flyselskabet
Når du skal bestille ferien, er det først og fremmest en god idé at booke flybilletten direkte gennem flyselskabet, forklarer Flemming Lundberg Poulsen:

– Hvis uheldet er ude, og flyet bliver ombooket eller aflyst, er det en klar fordel, hvis man har booket sin flybillet direkte gennem flyselskabet. I en sådan situation er det markant nemmere at modtage kompensation eller at få refunderet sine penge, når der kun er ét selskab at skulle kontakte fremfor flere, der skal blive enige om, hvem der bærer ansvaret.

2. Vælg hotel via større udbydere
Derudover er det en fordel at bestille hotel gennem de større hoteludbydere og søgeportaler, mens du samtidig bør fokusere på at booke så fleksibelt som muligt:

– Særligt i år er det en rigtig god ide at bestille hotel gennem en stor udbyder og ikke direkte hos de mindre hoteller. Hvis hotellet eksempelvis er nødsaget til at dreje nøglen om, er det nemmere at få pengene retur fra de store hotelkæder, forklarer Flemming Lundberg Poulsen og fortsætter:

– Herudover kan man med fordel kigge på hotellets afbestillingsfrist. Der er nemlig stor forskel på, hvornår man gratis kan afbestille sin hotelbooking – i nogle tilfælde er det en måned før ankomst, mens andre kan afbestilles gratis helt ned til 24 timer før. På den måde undgår man at betale unødvendige hotelpenge, hvis flyene skulle blive aflyst i sidste øjeblik.

3. Betal med internationalt kort
Ønsker du en ekstra sikkerhed i forbindelse med betaling af flybilletterne, skal du ifølge Jens Nyholm benytte et internationalt betalingskort.

– Det er langt fra ligegyldigt, hvilken betalingsmetode man betaler sine flybilletter med. Ved at betale med et internationalt betalingskort opnår man en større sikring af pengene, da det her er nemmere at få pengene retur, hvis eksempelvis flyselskabet går konkurs. Samtidig bør man også overveje at bestille et betalingskort med rejseforsikring, som giver en udvidet dækning, hvis flyrejsen ikke kan gennemføres af andre årsager.

4. Tjek afbestillings- og ombookingsvilkår
Flemming Lundberg Poulsen anbefaler desuden, at man sætter sig ind i flyselskabets vilkår ved booking og ikke mindst, hvorvidt de inkluderer fleksible afbestillings- og ombookingsvilkår.

– I coronatiden har flere flyselskaber inkluderet fleksible vilkår i deres priser, men da det langt fra er alle, er det en god idé at undersøge, hvad der følger med billetten. Eksempelvis tilbyder nogle selskaber, at man kan få en voucher, hvis man ikke ønsker at rejse alligevel, mens andre tilbyder ombooking eller at få pengene retur.

5. Få styr på forsikringerne
– Herudover kan man selv vælge at tilkøbe afbestillingsforsikring på flybilletten og hotel. Den gælder, hvis du selv er forhindret i at tage afsted på ferie som følge af eksempelvis akut sygdom, opsigelse fra fuldtidsjob eller ved graviditet, fortsætter Flemming Lundberg Poulsen.

Udover at have styr på afbestillingsforsikring skal du ifølge Jens Nyholm også tjekke op på din rejseforsikring og de gældende regler hertil.

– Det kan være en rigtig dyr fornøjelse, hvis man bliver syg med corona eller kommer til skade på sin rejse og selv skal betale for hjemtransport. Derfor bør man altid undersøge, hvordan man er dækket af sin rejseforsikring. Her kan man overveje at tilkøbe en udvidet rejseforsikring, hvor afbestillingsforsikring er inkluderet, slutter han.

Hvor stor kompensation har du krav på?
Hvis dit fly er forsinket mere end tre timer, og der ikke er tale om ekstraordinære omstændigheder som eksempelvis strejke, dårligt vejr eller fabrikationsfejl på flyet, kan du have krav på økonomisk kompensation.

Størrelsen på kompensationen afhænger af, hvor lang rejsen er:

Inden for EU:
– 250 euro for flyvninger under 1.500 kilometer.
– 400 euro for flyvninger over 1.500 kilometer.

Uden for EU:
– 250 euro for flyvninger under 1.500 kilometer.
– 400 euro for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 kilometer.
– 600 euro for flyvninger over 3.500 kilometer.

Satserne er per person og kræver, at du møder rettidigt op til check-in og boarding og har en gyldig billet til afgangen. Du har ikke krav på kompensation, hvis du har fået oplysning om aflysning mere end 14 dage før afgang. I det tilfælde skal flyselskabet ombooke dig eller refundere din billet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sådan rejser du til efterår og vinter med sikkerhed i budgettet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger