Nedskæringer i budget skal ikke koste Velfærd

Nedskæringer i budget skal ikke koste Velfærd

6. oktober 2021 - kl. 13:52 - af

Allerede inden 1. behandlingen af budgetforslag for 2022 indgik alle byrådets partier et forlig og underskrev en budgetaftale.

Der er siden sket det, at landets kommuner er ved at lægge budgetter, der tilsammen langt overskrider de lofter, som finansministeren og Kommunernes Landsforening (KL) har aftalt i årets økonomiaftale, og for første gang nogensinde har KL i fredags opgivet at få kommunerne til at holde sig under lofterne, samlet set. Kommunerne gør oprør over, at de ikke må investere i bedre velfærd m.m., når de har pengene.

KL har nu dikteret at alle kommuner skal spare 0,4% på deres budget for 2022. For Frederikshavn Kommune vil det betyde, at der skal skæres ca. 12 mio. i udgifterne, som de er aftalt i budgetaftalen, der står til endelig vedtagelse på Byrådsmødet på onsdag.

Derfor er Økonomiudvalget samt Enhedslisten og SF (som ikke er repræsenteret i Økonomiudvalget) indkaldt til møde i dag onsdag den 06.10.21 for at diskutere, hvad der skal ske i kommunen i forhold til diktatet fra KL, om at skære i det budget byrådets partier har aftalt for næste år.

Enhedslisten foreslår, at de 12 mio. findes i den pulje der, som sædvanligt, er afsat i budgettet til evt. uforudsete udgifter. En pulje på 27 mio. kr. som sandsynligvis ellers blot vil blive brugt til opsparing, der ikke er nødvendig. Alternativt foreslår de, at pengene bliver fundet ved at udskyde nogle anlægsudgifter nogle måneder.

Enhedslisten Frederikshavn kan ikke gå med til, at der sker unødvendige forringelser for ældre, børn, skoler eller på andre velfærdsområder. Altså bør der trækkes penge andre steder fra, så det ikke koster velfærd for kommunens borgere.

Partiet håber, at de andre 3 partier i Byrådet er enige.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nedskæringer i budget skal ikke koste Velfærd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2024 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger