Bilkoncern kaster sig ind i valgkamp

Bilkoncern kaster sig ind i valgkamp

8. oktober 2021 - kl. 15:24 - af

Bilkoncernen Uggerhøj ønsker at skubbe til debatten om, hvordan man i Frederikshavn Kommune skaber de bedste betingelser for en omstilling af vores transportformer til grønnere løsninger. I forbindelse med det kommende kommunalvalg vil de derfor vÌre vÌrt ved et valgarrangement i deres forretning i Frederikshavn 11. oktober, hvor de søger svar fra lokale politikere pü spørgsmül om ladeinfrastruktur, gratis parkering for elbilister og øvrige tiltag, der kan fremme mere miljøvenlige transportformer i kommunen.

Er der ladestandere nok i alle dele af Frederikshavn Kommune? Skal elbiler have forkørselsret i særlige vognbaner? Og skal det være gratis for elbilister at parkere i byen? Det er blot nogle af de spørgsmål, lokalpolitikerne fra Frederikshavn Kommune vil blive mødt af til valgarrangementet ’Elbiler og Valgflæsk’ den 11. oktober klokken 18 hos bilkoncernen Uggerhøj i Frederikshavn.

Her har Uggerhøj i forbindelse med det forestüende kommunalvalg inviteret deres kunder til et VIP-arrangement, hvor de har mulighed for at krÌve svar fra deres lokale politikere pü spørgsmül om fremtidens privatbilisme. Hovedformület med valgtarrangementet er at skabe debat om, hvordan vi i Danmark og Frederikshavn Kommune für omstillet vores transportformer til mere bÌredygtige løsninger.

– Jeg ser frem til at tage imod vores kunder i en ny sammenhĂŚng og fylde vores afdeling her i Frederikshavn som den første til en forhĂĽbentligt debatfyldt aften. Vi hĂĽber, at gĂŚsterne vil medbringe en masse spørgsmĂĽl til vores lokale politikere. Der er ingen tvivl om, at kommunalpolitikerne ogsĂĽ bĂŚrer en del af ansvaret for den grønne omstilling her i Nordjylland – ogsĂĽ pĂĽ transportomrĂĽdet, siger direktør Sten Uggerhøj.

Panelet til ’Elbiler og Valgflæsk’ hos Uggerhøj i Frederikshavn vil bestå af borgmester Birgit S. Hansen, Socialdemokratiet, Mette Hardam, Venstre, Christina Lykke Eriksen, SF, Jonas Sivesgaard, Enhedslisten, Thomas Rugholm, De Konservative, Thomas Hjort, Dansk Folkeparti og Birthe Rugholm, Nye Borgerlige.

– Som klimabevidst bilforretning ønsker vi at sĂŚtte ekstra fokus pĂĽ den grønne omstilling, og vi mener, at vi som en af Danmarks største bilforhandlere bĂŚrer et ansvar for at skubbe til debatten pĂĽ transportomrĂĽdet. Vi er helt overbeviste om, at en elektrificering af vores private transportformer er en forudsĂŚtning for, at vi kan komme i mĂĽl med den grønne omstilling i Danmark, men vi mener samtidig, at vi som samfund bør have en plan for, hvordan vi nĂĽr derhen, siger Flemming Thingbak, kunde- og kommerciel direktør hos Uggerhøj.

Stor efterspørgsel pü opladelige biler
De danske bilforhandlere oplever i øjeblikket stor efterspørgsel pü büde rene elbiler og plug-in hybridbiler, hvilket bekrÌftes af tal fra De Danske Bilimportører. I august müned udgjorde salget af el- og hybridbiler hele 40 procent af det samlede salg af nye personbiler, mens rene elbiler udgjorde 19 procent af salget. Det er den højeste andel solgte elbiler og el- og hybridbiler samlet i Danmark nogensinde.

Det betyder ogsü, at man hos Uggerhøj i Frederikshavn møder flere og flere spørgsmül om blandt andet ladeinfrastuktur og rÌkkevidde fra kunderne.

– Salget af opladelige biler er begyndt at fylde rigtig meget i alle vores afdelinger, og der er ingen tvivl om, at det vil udgøre en endnu større del af salget i fremtiden. Men vi oplever ogsĂĽ, at mange af vores kunder har en del spørgsmĂĽl om de nuvĂŚrende forhold for elbilejere, samt hvad udsigterne er. Det er vores fornemmelse, at mange af disse tvivlsspørgsmĂĽl kan vĂŚre en barriere for nogle af køberne. Derfor er det oplagt for os at skabe denne politiske arena, hvor kunderne kan fĂĽ svar pĂĽ nogle af deres spørgsmĂĽl, sĂĽ vi kan fĂĽ sat endnu mere skub i den grønne omstilling inden for privatbilisme, lyder det fra Flemming Thingbak.

Blandt deltagerne til ’Elbiler og Valgflæsk’ i de seks byer er meteorolog Peter Tanev, der vil indlede debatten med et oplæg om klimaforandringerne og klodens aktuelle tilstand, ligesom han kommer til at styre slagets gang under selve debatten. Samtidig vil Carsten Olsen, bedst kendt som Den Skaldede Kok, diske op med stegt flæsk og persillesovs efter aftenens debat.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bilkoncern kaster sig ind i valgkamp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger