Saml æg i haven nu og få færre dræbersnegle i haven til næste år

Foto: Haveselskabet.

Saml æg i haven nu og få færre dræbersnegle i haven til næste år

9. oktober 2021 - kl. 6:13 - af

Æggejagt i haven rimer for de fleste på påske og forårstraditioner. Men der kan være god grund til at gå på jagt i haven her i efteråret – selv om det er en helt anden slags æg, haven gemmer på netop nu.

Den iberiske skovsnegl, som de fleste nok bedst kender som dræbersneglen, bruger nemlig efteråret på at lægge æg i haven. Sætter du ind mod snegleæggene nu, kan du minimere antallet af de upopulære snegle i haven næste år. For en enkelt snegl kan lægge op til 400 æg på en sæson.

– Sneglene lægger æg helt frem til november, og de fleste æg klækkes inden vinteren. Det er især helt unge snegle, som overvintrer i haven, og så snart de første plusgrader viser sig på termometret til foråret, er de klar til med stor appetit at gå om bord i haven og spise sig igennem alt fra forårsblomster til spæde skud i køkkenhaven. Derfor giver det god mening at fjerne snegleæg fra haven nu, siger Louise Møller, havefaglig rådgiver i Haveselskabet. Haveselskabet er en forening af 30.000 haveglade medlemmer der alle modtager magasinet Haven med god inspiration til haven – også råd og vejledning til, hvordan man kommer af med dræbersneglen.

Find og genkend dræbersneglens æg
Et godt sted at kigge efter snegleæg er under krukker og brædder, i drivhuset eller kompost- og kvasbunken, for dræbersneglene lægger helst sine æg på steder, hvor jorden ikke tørrer ud, og hvor temperaturen ikke svinger for meget fra nat til dag.

Dræbersneglene lægger sine æg i klumper på 20-30 stk. Æggene er mælkehvide som snebær og let ovale – cirka 3-4 millimeter. Andre snegleæg er som regel mere klare i farven.

De indsamlede æg kan man enten putte i en pose, som der bindes knude på, og smide i skraldespanden, eller man kan kvase æggene eller hælde kogende vand over dem.

– Er du meget plaget af dræbersnegle i haven, er det næsten umuligt at få helt bugt med dem. For at gøre det nemmere at finde æggene, kan du indrette optimale æglægningssteder for at tiltrække sneglene, så de bliver lettere at finde. Det kan for eksempel være i et skyggefuldt hjørne af haven, hvor en bunke våde aviser, lidt grønt køkkenaffald eller et par brædder vil virke som attraktive reder, når dræbersneglene skal lægge æg. Og så ved du, hvor du skal lede, siger Louise Møller.

Vil du have flere gode råd til at komme dræbersneglene til livs, har Haveselskabet samlet de bedste tips til at forebygge og bekæmpe dræbersnegle i haven i denne guide: https://haveselskabet.dk/den-store-guide-mod-draebersnegle

Fakta om Haveselskabet
• Haveselskabet er en landsdækkende nonprofit-forening med mere end 30.000 medlemmer, der gennem lokale afdelinger og kredse i hele landet arbejder for at sprede haveviden og haveglæde og fremme mangfoldigheden og den bæredygtige tankegang i haverne.

• Haveselskabet har siden 1901 udgivet medlemsmagasinet HAVEN og står også bag hjemmesiden Haveselskabet.dk.

• Haveselskabet har Haveselskabets Have på Frederiksberg, står bag det store haveshow Cph Garden og Haveselskabets Rådgivning, hvor medlemmer kan få gratis og uvildig ekspert rådgivning. Haveselskabets lokale afdelinger med 750 frivillige arrangerer hvert år over 1.000 havearrangementer og Åbne Haver i hele landet. Læs mere på Haveselskabet.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Saml æg i haven nu og få færre dræbersnegle i haven til næste år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger