Fejl i coronapasset efter tredje stik er nu rettet

Fejl i coronapasset efter tredje stik er nu rettet

11. oktober 2021 - kl. 17:29 - af

Sundhedsdatastyrelsen oplyser, at EU-coronapasset til brug ved udlandsrejser nu viser alle COVID-19-vaccinationer, så det ikke længere burde give anledning til problemer, når de borgere, der har fået en tredje vaccination, skal ud at rejse.

Fejlen, som betød, at coronapasset kun viste de seneste to vaccinationer, er nu rettet, så alle vaccinationer fremover kan ses på sundhed.dk og i EU-visningen i coronapas-appen. For borgere, der havde fået en tredje vaccination mod COVID-19, betød det, at deres første stik ikke længere fremgik af EU/udlandsrejse-visningen i coronapas-appen eller i vaccinationspasset på sundhed.dk. Det kunne give udfordringer ved rejser til lande, som først anser borgere som færdigvaccineret efter en bestemt periode efter andet stik.
Borgere, der har fået et tredje stik, kan derfor nu fremvise alle vaccinationer i coronapasset i forbindelse med udlandsrejser.

I øjeblikket er borgere, som er fyldt 85 år, indbudt til at få tredje stik. Det kan bl.a. ske uden tidsbestilling mandag den 18. og søndag den 24. oktober i Arena Nord i Frederikshavn, i Skagen på Skagen Skole søndag den 24. oktober samt i Sæby Spektrum lørdag den 23. oktober – alle dage i tidsrummet kl. 9-17. Hvis man ikke selv eller ens pårørende har mulighed for transport til vaccinationsstedet, kan Frederikshavn Kommunes kørselskontor hjælpe via tlf. 98458888.

I Danmark er man nu snublende nær ved, at 3 ud af 4 borgere har modtaget to vaccinationer. Helt præcist er man på 74,8 %. Det er fortsat i gruppen af 10-19-årige, smitten er størst.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fejl i coronapasset efter tredje stik er nu rettet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger