Hvem gør noget for frivilligheden?

Hvem gør noget for frivilligheden?

15. oktober 2021 - kl. 10:32 - af

I alle hjørner af Frederikshavn Kommune dyrkes foreningslivet. Det er båret af frivillige kræfter, der ikke er bange for smøge ærmerne op bruge løs af deres fritid til glæde for andre. Men det går måske ikke helt så godt.

For en lille uge siden kunne Dansk Idræts Forbund offentliggøre en undersøgelse om foreningers vilkår og syn på Frederikshavn Kommune. Undersøgelsen placerede Frederikshavn Kommune som en pinlig nummer 89 ud af 93 deltagende kommuner, desværre er den placering kulminationen på fleres års deroute.

I undersøgelsen er der spurgt til mange ting, f.eks. til “Kommunens anerkendelse af de frivillige”, “Kommunens idrætspolitik understøtter foreningens arbejde” og “Tilfredshed med den kommunale service og samarbejde”. På disse spørgsmål og flere andre blev kommunen vurderet som en af de dårligste.

Siden da har vi i Venstre diskuteret undersøgelsen internt, på diverse sociale medier og med indlæg i medierne, mens vi har ventet på, at vores politiske kollegaer skulle kommentere på undersøgelsen.

I Venstre ønsker vi at
• understøtte et stærkt foreningsliv
• lytte og inddrage foreninger i relevante beslutninger
• behandle alle foreninger ens
• understøtte både bredde- og talentarbejdet
• anerkende foreningsarbejdet som et led i kommunens sundhedsprofil

Den kritiske læser vil indvende, at Venstre jo også har folk i byrådet, og da har formandsposten i udvalget for kultur og fritid.
Det er naturligvis korrekt, men lad os nu slå en ting fast: Ud af 29 pladser i byrådet har Socialdemokratiet de 20. De har absolut flertal og bestemmer suverænt, hvad der besluttes og, hvad der ikke skal besluttes. Det giver en enorm magt i Frederikshavn Kommune, men også et stort ansvar.

Derfor tænkte vi også, at vores kollegaer i bl.a. Socialdemokratiet ville være med til at bære ansvaret og kommentere på undersøgelsen, eftersom de har haft borgmesterposten gennem alle årene, og den socialdemokratiske gruppe har desuden flere centralt placerede foreningsfolk.

I sin afskedstale er Mogens Lykketoft citeret for ordene: “Sejren har mange fædre, men nederlaget er faderløst!” Vi håber ikke, denne sætning er blevet en politisk strategi for socialdemokraterne i Frederikshavn.

I Venstre vil vi i hvert fald gerne diskutere undersøgelsen og bidrage til at gøre forholdene for de frivillige foreninger bedre.

Kandidater for Venstre
Asger Mortensen, Henrik Buchhave, Jan Bjeldbak, Jørgen Engbjerg, Klaus Hjulmand, Lene Beith Broberg, Lone Haugaard, Mette Hardam, Niels Peter D. Jakobsen, Thomas Jørgensen, Ulla Vittrup Mosich

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvem gør noget for frivilligheden?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger