Debatfestival med valgflæsk og andet godt

Debatfestival med valgflæsk og andet godt

18. oktober 2021 - kl. 9:34 - af

Et lokalt vælgermøde indleder tirsdag den 26. oktober den tre dage lange Debatfestival på Frederikshavn Bibliotek. Hver aften er det muligt at købe lækker aftensmad – bl.a. med en variant af valgflæsk.

Panelet af lokale repræsentanter er ved at være på plads til tirsdagens vælgermøde, hvor vi skal se nærmere på vores lokaldemokrati. Hvordan ønsker vi, at vores kommune skal udvikle sig i fremtiden – og hvordan og hvor meget skal den bæredygtige dagsorden have indflydelse? Hvad er de vigtigste indsatsområder, der skal præge de næste fire år i kommunen? Det er blot to af spørgsmålene i de i alt tre debatrunder, som politisk kommentator Søs Marie Serup med sikker hånd leder panel og publikum igennem.

Du kan glæde dig til at møde Birgit S. Hansen (A), Mette Hardam (V), Christina Lykke Eriksen (SF), Pernille Christensen (Ø), John Lamp Henriksen (C), Henning Feldtmose (Q), Birthe Rugholm (D) og Marlene Sørensen (O). Publikum vil også få mulighed for at stille spørgsmål til paneldeltagerne.

Inden vælgermødet klæder Søs Marie Serup dig på med tips og tricks til, hvad du skal være opmærksom på i den politiske debat, som måske kommer til at indeholde retoriske krumspring, spin, tomgangssnak og meget andet i kunsten at argumentere.

Uden mad og drikke
For at du ikke skal gå glip at de spændende debatter, har biblioteket indrettet et hyggeligt spiseområde, hvor der alle tre dage bliver serveret en lækker aftensmad og dertil diverse kolde drikkevarer til gode priser samt kaffe, te og chokolade.

To lokale leverandører står for maden. Tirsdag er det Valgflæsk a la Debatfestival fra Hyggestunden, onsdagens tema Antidemokrati har inspireret Delikat i Havnegade til Antipasti, og torsdag står den på Demokratisk mad fra Hyggestunden. Tirsdag og torsdag er der mulighed for at købe en vegetarret.

Meget mere debat
Debativeren fortsætter de følgende to dage, hvor du onsdag den 27. oktober kan komme meget tættere på forfatteren Morten Pape og hans Amagertrilogi. Professor ved CBS Christoph Ellersgaard sætter fokus på spørgsmålet: Lever vi i et demokrati, eller er det bare noget vi tror? Er det faktisk en magtelite på nogle hundrede personer, der reelt sætter dagsordenen? Den satiriske vinkel står aftenens vært Huxi Back for, og efterfølgende sætter han gang i en borgerinddragende debat.

Et panel bestående af redaktør Martin Krasnik, TV-vært Abdel Aziz Mahmoud, retsordfører i Enhedslisten Rosa Lund, partileder for Kristendemokraterne Isabella Arendt og leder af Grundtvigsk Forum Ingrid Ank debatterer torsdag den 28. oktober under emnet ’Demokrati – nu og i fremtiden’.

Det er blot nogle af ugens mange spændende indslag, det fulde program kan du se på bibl.frederikshavn.dk under Debatfestival, og der er gratis adgang alle tre dage.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatfestival med valgflæsk og andet godt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger