Foreninger og frivillige fylder på den gode måde

Foreninger og frivillige fylder på den gode måde

18. oktober 2021 - kl. 11:35 - af

Det er rigtig godt, at vi alle kommer op på mærkerne op til valget. Nogen vil gerne bruge taletiden til at fortælle, hvor dårligt andre gør det. Det har vi for travlt til. Vi har et seriøst politisk arbejde at passe.

Socialdemokratiet er optaget af alle områder i vores store kommune. Nogle områder kan vi sådan set godt forstå, at andre partier holder sig uden for. Der er ikke umiddelbart ”pay-off” på familie-, ældre- og handicapområdet. På disse områder kæmpes en daglig kamp for mennesker, der har rigtig meget brug for hjælp. Og vi kommer frem med museskridt – og en gang i mellem kommer der tilbageslag. Ansvarsforflygtigelse har vi ikke brug for. Vi har brug for handling.

At Socialdemokratiets fokus altid har været på de svageste betyder imidlertid ikke, at vi vil drible uden om kultur & fritidsområdet. Det eneste område – kan vi forstå – hvor formanden i udvalget er ligegyldig. Det synes vi nu er en hård selvkritik, formand for Kultur- og fritidsudvalget Mette Hardam, Venstre.

Vi går bl.a. til valg på:
• Fortsat at støtte kultur og fritidslivet, foreninger, hallerne og de frivillige i den gode ende af den økonomiske skala for den slags tilskud
• Kultur & Fritidsforvaltningen skal være mindre jura og regneark og mere ude ved klubberne. Det vil vi sikre ved at flytte hele området væk fra rådhuset og ud blandt de frivillige foreninger. Her vil vi finde en model, hvor de kommunale tilskud overføres i en kontrakt ala kontrakt med erhvervet og turismen. Så kan foreninger og haller søge råd og hjælp hos eksperter på området.
• Når fokus er flyttet til det, som klubberne efterspørger, nemlig hjælpsomhed, sammenhæng og støtte skal vi hjælpe klubberne med det, som der er en af klubbernes allerstørste problemer: flere trænere og ledere.
• Vi vil i fællesskab med klubberne bidrage til uddannelse og støtte trænere på alle niveauer. Både støtte forældretræneren til at få grundlæggende færdigheder, men også hjælpe med at skabe veluddannede trænere. Der hvor kommunen kan bidrage. Det lytter vi os til og handler på.
• Vi har et samarbejde, som især socialdemokratiet har været optaget af, om talentsportsklasser i folkeskolen og elitesport i ungdomsuddannelserne. Vi vil i fremtiden blive ved med at støtte disse tiltag, men vi vil til gengæld forvente, at de unge får grundlæggende trænerfærdigheder disse steder, som kan være med til at tænde lysten hos dem og som ad åre vil skabe nye gode trænere.
• Vi vil tage ansvar for vores faciliteter i kommunen. Kommunale faciliteter skal altid have en høj standard, så sport kan udøves bedst muligt. Og vi vil have tilbud i hele vores store kommune.
• Vi vil fortsætte det gode samarbejde og driftsaftaler med selvejer haller og idrætsanlæg.

Vi glæder os til at komme ud og diskutere konkret indhold i fritidspolitikken i Frederikshavn Kommune.

Brian Kjær, Ole Rørbæk, June Menne, Kurt Kirkedal Jensen
Socialdemokratiet, Frederikshavn kommune

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foreninger og frivillige fylder på den gode måde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger