Styrelse bekymret over smitte i Frederikshavn

Styrelse bekymret over smitte i Frederikshavn

19. oktober 2021 - kl. 15:37 - af

Afstand og håndsprit skal tilbage i frederikshavnernes bevidsthed, lyder det anbefalingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed skriver TV2 Nord.

Corona-smitten stiger desværre med bekymrende fart i kommunen og ramte mandag et incidenstal på 136. Det er det højeste incidenstal for Corona i Jylland. Det svarer til, at 80 personer den seneste uge er testet positive.

– Det går desværre lidt stærkt for tiden. Vi har i dag fået et bekymringsopkald fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som sidder og følger med i smitten, siger kommunens borgmester Birgit S. Hansen (S).

Det er særligt erhverv og skoler, der er ramt, men der er også bred samfundssmitte.

– Så er der nogle skoleelever i den sydlige del af kommunen, der fylder i denne her triste statistik, og det er jo allermest synd for de smittede, siger Birgit Hansen.

Derfor lyder anbefalingen nu fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at styrke indsatsen på corona-området.

– Vi skal være med til at genoplive det her med at huske at holde afstand, lade sig teste og spritte hænder. Alle de ting, vi egentlig måske var kommet lidt væk fra, siger borgmesteren til TV2 Nord.

Der vil i kommunen komme flere teststeder, men der skal også skrues op for vaccinerne.

– Der er mulighed for her i weekenden både i Frederikshavn og i Skagen at blive vaccineret med enten første eller anden corona-vaccination. Fordi det betyder så meget, at man lader sig vaccinere, siger Birgit Hansen.

Epidemiolog ved Roskilde Universitet Viggo Andreasen forventer, at smitten når sit højeste omkring jul. Der vil den være fire gange så stor.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Styrelse bekymret over smitte i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger