Transportministerbesøg: ’Bekymringer skal tages alvorligt’

Transportministerbesøg: ’Bekymringer skal tages alvorligt’

25. oktober 2021 - kl. 19:51 - af

Det gjorde indtryk på transportminister, Benny Engelbrecht, da han mandag mødtes med både borgere og erhvervsliv i det nordligste Danmark. De præsenterede ham for tanker omkring den sammenhængskraft, der skal få kommunen og Danmark til at hænge sammen, når det kommer til vejnettet.

Regeringens lovede 2+1-vej mellem Ålbæk og Skagen kommer som en kærkommen håndsrækning for både virksomheder og turisme-erhvervet i området, da både varetransport, medarbejdere, der skal til og fra arbejde og i visse perioder turister skaber stor trængsel på strækningen. Der er et stærkt ønske om, at man kan indvie den lovede 2+1 vej op til turistsæsonen 2023:

  • Jeg kan ikke så her i dag og love, at vejen står færdig i sommeren 2023, men jeg kan sige, at vi vedtager en anlægslov for projektet i foråret 2022, udtaler transportminister Benny Engelbrecht.

Udvidelsen af vejen mellem Ålbæk og Skagen er sat til at blive påbegyndt allerede i 2022, og der er sat penge af til støjdæmpning.

  • For andre er det måske bare 11 kilometer vej. For os er det udrykningskøretøjer, der kan komme hurtigt frem, det er daglig pendling, der bliver nemmere, og det er ikke mindst erhvervslivet, der får bedre muligheder, nu hvor trængsel på vejen ikke længere skal være en hindring for hverken turister eller fisketransporter, siger borgmester, Birgit S. Hansen.

Frygt for oversvømmelser ved Elling Å

Men Transportministeren mødte også bekymrede borgere ved Elling Å nord for Frederikshavn. Borgerne frygter den næste store vandmængde, der kan få åen til at gå over sine bredde og forårsage oversvømmelse ligesom det skete i 2014. Frederikshavn Kommune har investeret 16 mio. kr. i nye diger, der skal forhindre oversvømmelser. Men Broen ved Skagensvej udgør en flaskehals i forhold til vandføringen i Elling Å. En uvildig rapport anbefaler en udvidelse af broen for at øge gennemstrømningen af vand under ekstremhændelser for derved at reducere risikoen for oversvømmelser af villakvarterer i Elling og ved Skagensvej.

Fordi vejen over åen er statslig vej, ligger det under Transportministeriet og ikke Frederikshavn Kommune at kunne gøre noget ved afvandingen her. Transportministeren lyttede til de lokales bekymringer og tog noter med hjem om udfordringerne og de løsningsforslag, som borgerne præsenterede for ministeren:

  • Jeg er glad for invitationen til at komme på besøg og ved selvsyn se de udfordringer, der er omkring Elling, men også hvad man selv allerede har præsteret at gøre i kommunen. Jeg er meget imponeret over, at man har taget sagen i egen hånd, og jeg synes det er helt fair, at man så siger, at her er nogle yderligere udfordringer, udtaler transportminister Benny Engelbrecht.

Ministeren kunne ikke i dag give tilsagn om investeringer:

  • Jeg vil gerne have det her belyst nærmere, for der er løbende bl.a. anlægs- og vedligeholdelsesarbejde, der skal foregå på det statslige vejnet, og der er det helt relevant at se på, om det her er noget, vi kan tænke ind, lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht.
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Transportministerbesøg: ’Bekymringer skal tages alvorligt’' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger