Kundetilgang driver rekordregnskab

Kundetilgang driver rekordregnskab

27. oktober 2021 - kl. 10:33 - af

Nordjyske Bank har i dag offentliggjort sit bedste 3. kvartals regnskab nogensinde. Fremgangen er først og fremmest båret af en stor kundetilgang – både blandt private kunder og erhvervskunder. Samtidig er bankens tab og nedskrivninger faldet i syv kvartaler i træk.  

Nordjyske Bank, der er en del af Ringkjøbing Landbobank, har i dag offentliggjort sit regnskab for årets tre første kvartaler. Regnskabet er det bedste nogensinde med stigende basisresultat og faldende nedskrivninger, men der er særligt én ting, man glæder sig over på det nordjyske hovedkontor i Nørresundby: 

– Når det går godt for Nordjylland, går det også godt for Nordjyske Bank. Derfor glæder det mig først og fremmest, at Nordjylland indtil videre generelt er sluppet nådigt igennem den krise, som ellers på et tidspunkt så ud til at kunne måle sig med finanskrisen for 12-13 år siden, konstaterer bankdirektør Claus Andersen og fortsætter: 

– Dernæst er jeg overordentlig glad for, at der er så mange både private nordjyder og nordjyske erhvervskunder, der vælger os til. Det er der mange årsager til, men i min verden handler det om dag efter dag at være dygtige til at rådgive og være hurtige til at reagere. Gode råd og handlekraft bliver altid belønnet på den lange bane. 

Og der er meget, der tyder på, at Claus Andersens antagelse er rigtig. Både Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank er endnu engang placeret i toppen af Voxmeters årlige Image & Omdømme-undersøgelse, der blev offentliggjort i sidste måned. Undersøgelsen er langt den største i Danmark og baserer sig på 60.000 respondenter.

Efter årets tre første kvartaler: Basisresultat er for første gang på over en milliard kroner

Bankens basisindtjening steg i årets første ni måneder til 1.782 millioner kroner. Det svarer til en vækst på 11 procent sammenlignet med samme periode i 2020 og er det højeste niveau nogensinde. De samlede udgifter og afskrivninger stiger fra 576 millioner kroner til 600 millioner kroner svarende til en stigning på 4 procent.

Samtidig er bankens udgifter til tab og nedskrivninger faldet i syv kvartaler i træk – dvs. i hvert kvartal siden 1. kvartal 2020. I 3. kvartal 2021 er tab og nedskrivninger reduceret til 13 millioner kroner. Samlet for årets første tre kvartaler ligger udgifter til tab og nedskrivninger således på 61 millioner kroner mod 185 millioner kroner for samme periode i 2020.

Det samlede resultat før skat blev på 1.105 mio. kroner, og det forrenter den gennemsnitlige egenkapital med 17,6 procent.

– Nøgletallene viser, at vi har mange pile, der peger i vores retning. Vi øger vores indtjening qua et højt aktivitetsniveau og tilgang af nye kunder, og vi får minimeret vores tab som følge af nordjydernes rettidige omhu og evne til at håndtere coronakrisen særdeles fornuftigt, fortsætter Claus Andersen.

Han pointerer dog, at banken bibeholder en forholdsvis stor buffer på 614 millioner kroner til potentielle tab i fremtiden. Det skyldes blandt andet, at effekten af udskudte skatter og afgifter fortsat er uvis.

For resten af året forventer Claus Andersen et fortsat højt aktivitetsniveau, om end tempoet ser ud til at blive mere moderat. Antallet af bolighandler og bilkøb ligger stadig højt, og aktuelt ligger indbetalinger til pension ca. 30 procent højere end samme tidspunkt sidste år. Også dette vidner om nordjydernes både mentale og økonomiske overskud samt ønske om at tænke langsigtet.

Forventningerne til det samlede resultat baserer sig på opjusterede forventninger til helåret med et basisresultat i intervallet 1.300-1.500 millioner kroner og et resultat før skat i intervallet 1.200-1.500 millioner kroner. De opjusterede forventninger fastholdes, men banken forventer nu, at resultaterne vil ligge i toppen af intervallerne.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kundetilgang driver rekordregnskab' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger