270 kandidater er opstillet til Regionsrådsvalget

270 kandidater er opstillet til Regionsrådsvalget

28. oktober 2021 - kl. 5:43 - af

Der er virkelig noget at vælge imellem til det forestående Regionsrådsvalg. Ikke færre end 270 personer kandiderer til en af de 41 pladser i Regionsrådet.
√ėverste politiske ansvarlige er ikke en borgmester, men har titel af regionsr√•dsformand. Dette er indev√¶rende periode Ulla Astman fra Socialdemokratiet.
Regionsrådet har ansvaret for, at vi som nordjyder får den bedst mulige service for de ca. 11 mia. kr., som er Region Nordjyllands årlige budget. Regionsrådet vælges for en periode på 4 år ad gangen. En af de væsentligste opgaver er sundhedsområdet med læger og sygehuse.

S√• mange m√łder partier og lister med
Socialdemokratiet (A) stiller denne gang med 30 kandidater, Radikale Venstre (B) med 19, Det Konservative Folkeparti (C) med 33, Nye Borgerlige (D) med 32, SF (F) med 16, Veganerpartiet (G) med 2, Liberal Alliance (I) med 9, Kristendemokraterne (K) med 15, Dansk Folkeparti (O) med 13, Stram Kurs (P) med 1, Kommunistisk Parti (R) med 7, Trafikalt Folkeparti (T) med 1, Venstre ‚Äď Danmarks Liberale Parti (V) med 39, Fremskridtspartiet (Z) med 1, Frihedslisten (√Ü) med 3, Enhedslisten ‚Äď De R√łd-Gr√łnne (√ė) med 45 samt Alternativet (√Ö) med 4 kandidater.
Der er ikke anmeldt listeforbund. Til gengæld er der 3 valgforbund. Et valgforbund er mellem Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Venstre. Et andet valgforbund er indgået mellem Konservative, Liberal Alliance og Kristendemokraterne. Endelig består et tredje valgforbund af Radikale, SF, Veganerpartiet, Kommunistisk Parti, Trafikalt Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet.

Fra Frederikshavn Kommune
Ved de fleste kandidater er angivet med by- eller omr√•de, som de tilh√łrer. Det g√¶lder dog ikke for kandidaterne fra Nye Borgerlige, Veganerpartiet, Dansk Folkeparti, Stram Kurs, Trafikalt Folkeparti samt Fremskridtspartiet. (Disse er selvf√łlgelig velkomne til at g√łre opm√¶rksom p√• deres kandidatur i artiklens kommentarfelt nedenfor).
Blandt de kandidater, som er opf√łrt med bytilh√łrsforhold, kommer disse fra Frederikshavn Kommune: Socialdemokratiet: Peder Key Kristiansen, Skagen, J√łrgen R√łrb√¶k Henriksen, S√¶by, og Kirsten Morild Andersen, Frederikshavn. Blandt Radikale kandidater g√¶lder det Hans J√łrgen Nygaard, Dybvad. Hos Konservative ses Peter Laigaard, Strandby, Flemming Agerskov, Frederikshavn, Carsten S√łrensen, Frederikshavn, Thomas Strauss Jensen, Aalb√¶k.
Henning Feldtmose, Strandby, og Anne-Marie Winther, Frederikshavn, er opstillet blandt Kristendemokraterne, og Jan Hermansson, Sæby, er med hos Kommunistisk Parti.
Hos Venstre er blandt kandidaterne Pia Karlsen, Skagen, Henrik Buchhave, √ėstervr√•, samt Jytte Nimand H√łyrup, Kvissel og hos Enhedslisten g√¶lder det B√łrge Bondeven Frederiksen, Skagen, Ida Skov, Frederikshavn, Pernille Christensen, Syvsten, samt Poul-Erik Andersen, √Ölb√¶k.
I √łjeblikket er f√łlgende fra Frederikshavn Kommune indvalgt i det nuv√¶rende Regionsr√•d: Ejner Guldager Nielsen (A) og J√łrgen R√łrb√¶k Henriksen (A) samt Henrik Buchhave (V).

Link til den samlede oversigt over opstillede kandidater:
https://rn.dk/-/media/Rn_dk/Politik/regionalvalg-2021/Opstillede-partier-lister-og-kandidater-til-regionsraadsvalget-i-Region-Nordjylland-16112021-version.ashx?la=da

Link, hvor man kan se navne på og fotos af de nuværende medlemmer af Regionsrådet: www.rn.dk

Link til Indenrigsministeriets forklaring om liste- og valgforbund:
https://valg.im.dk/partier-og-kandidater/opstilling-af-kandidater/opstilling-til-kommunale-og-regionale-valg/liste-og-valgforbund/

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '270 kandidater er opstillet til Regionsrådsvalget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger