4.476.833 personer har fået det første stik mod Corona

Illustrationsfoto.

4.476.833 personer har fået det første stik mod Corona

29. oktober 2021 - kl. 13:56 - af

Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut oplyser, at 4.476.833 personer over 12 år i Danmark nu har fået det første stik mod Corona. Det svarer til 87,1 % af gruppen. Godt 75 % har modtaget to stik, og man har nu indledt vaccination med tredje stik.

COVID-19-vaccination af sundhedspersonalet beskytter ældre og sårbare personer. Derfor går FOA og Sundhedsstyrelsen nu sammen for at sikre, at endnu flere blandt sundhedspersonalet bliver vaccineret. En højere tilslutning til vaccination blandt dem, der til daglig har tæt kontakt til ældre og sårbare, skal være med til at sikre en endnu bedre beskyttelse af de sårbare borgere.

Ældre og mange sårbare borgere har en særligt øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19. De to grupper er ofte afhængige af hjælp og personlig pleje. Derfor er det vigtigt, at sundhedspersonalet, som møder og hjælper de ældre og sårbare, er vaccineret og dermed ikke smitter dem, som de skal passe på og hjælpe. Det gælder også social- og sundhedselever (SOSU-elever), som flere gange i løbet af deres uddannelse er i praktik hos særligt sårbare borgere.

Med en fælles kampagne sætter Sundhedsstyrelsen og FOA fokus på, hvorfor det er ekstra vigtigt, at også SOSU-elever lader sig vaccinere. Kampagnen søsættes i denne uge med tre film, hvor SOSU-elever fortæller, hvorfor de er blevet vaccineret.

Det tredje stik

Det er Sundhedsstyrelsen, som beslutter, hvilke personer der tilbydes revaccination og hvornår. Nogle grupper er allerede inviteret og andre inviteres løbende.

De første invitationer til at modtage tredje vaccination blev udsendt i uge 42. Det gælder primært gruppen af sårbare og ældre over 65 år samt sundhedspersonale. Man får invitation i sin E-boks, og man kan først få det tredje stik, når der er gået 6 måneder og 14 dage efter stik nummer 2.

”Vi har vurderet, at personer over 65 år, personale i sundheds- og ældresektoren samt personer i særlig øget risiko bør tilbydes revaccination, når det er mere end 6 1/2 måned siden deres sidste vaccination, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst.

Hjerteforeningen har på hjemmesiden en udførlig beskrivelse af, hvorledes hjertepatienter bør forholde sig i forhold til en tredje vaccination:

https://hjerteforeningen.dk/2021/10/hvem-skal-have-tredje-stik-mod-corona-skal-du-have-tredje-stik/

Via dette link kan man se, hvor og hvornår der er mulighed for tredje vaccination med og uden tidsbestilling i Frederikshavn Kommune – men husk invitation forud fra sundhedsmyndighederne:

https://rn.dk/da/Sundhed/Patient-i-Region-Nordjylland/Coronavirus/COVID-19-vaccination

Uanset om man har symptomer på COVID-19 eller ej, kan man få taget en PCR-test, hvor man bliver podet i halsen. Link, hvor det fremgår, hvor man kan blive testet i Frederikshavn Kommune:

https://rn.dk/sundhed/patient-i-region-nordjylland/coronavirus/coronatest

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '4.476.833 personer har fået det første stik mod Corona' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger