Børnene har talt: Koldskål til alle

I god ro og orden stillede alle børnene op i kø for at komme til afstemning.

Børnene har talt: Koldskål til alle

29. oktober 2021 - kl. 12:54 - af

Det er ikke kun de voksne, der for tiden skal tage stilling til, hvor de vil sætte deres kryds. Torsdag formiddag havde Bibliotek & Borgerservice inviteret til Børnevalg på Frederikshavn Bibliotek.

Børnehaven Mælkevejen i Frederikshavn og Inge Bergs private pasningsordning fra Strandby deltog i det spændende valg, hvor børnene kunne stemme på deres helte fra børnelitteraturen.
Præcis som til kommunal- og regionsrådsvalg, var der stemmebokse, stemmesedler og valgplakater, og så blev der talt lidt med børnene om demokrati, og hvad det betyder med det kryds, man sætter.

De opstillede kandidater var bl.a. Sally fra Sallys Far, Naja Münster og Ternet Ninja, som hver havde deres egen mærkesag/slogan.

De små vælgere fik præstenteret kandidaterne og deres slogan, så alle var helt sikre på de enkeltes budskab. Lige inden de små gik til stemmeboksen fik de en lille videohilsen fra borgmester Birgit Hansen, som forklarede lidt om, hvordan man sætter sit kryds, inden hun ønskede alle et godt valg.

I god ro og orden stillede alle børnene op i kø for at komme til afstemning, og bagefter lagde de deres stemmeseddel i stemmeurnen.
Da alle havde afgivet deres stemme, fik biblioteket personale travlt med at tælle stemmesedler op, og i ventetiden fik børnene læst en historie højt.

Endelig forelå resultatet af afstemningen, og vinderen blev Ternet Ninja med sloganet ’Ja, til sværd og koldskål til alle’ – og hvem vil ikke gerne have koldskål?

Resultatet blev fejret med farvede popcorn og saftevand.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnene har talt: Koldskål til alle' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2024 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger