Kvindelandsholdet tester VM-formen på hjemmebane

Foto: Lars Møller.

Kvindelandsholdet tester VM-formen på hjemmebane

29. oktober 2021 - kl. 10:30 - af

Vinterens VM-slutrunde i kvindehåndbold nærmer sig, men inden landsholdet drager mod Spanien, får de mulighed for at pudse formen af i to opgør mod Ukraine på Mors og i Frederikshavn.

Det danske kvindelandshold møder mandag den 22. november ind til landsholdssamling i Frederikshavn. Godt en uge senere er der så afgang mod Spanien, hvor landsholdet skal deltage i VM. 

Men inden da får Jesper Jensens tropper mulighed for at teste sig selv mod Ukraine i to kampe, når Mors og Frederikshavn lægger halgulv til de to testopgør forud for VM. Og at det er lykkedes at arrangere to kampe på hjemmebane er der stor glæde over i Dansk Håndbold Forbund:

”Jeg glæder mig over, at det er lykkedes at finde en modstander, så kvindelandsholdet kan få spillet to vigtige testkampe lige op til VM og så endda på hjemmebane. Det bliver et gladeligt gensyn med Frederikshavn, efter at vi på grund af corona desværre ikke fik den EM-fest, vi havde håbet på i 2020. Så vi glæder os til at vende stærkt tilbage,” siger sportschef Morten Henriksen og fortsætter: 

”Vi ser også frem til at besøge kvindelandsholdets sponsor KPK’s hjemmebane på Mors. Jeg er sikker på, at KPK kan være med til at skabe en fest i hallen og sende landsholdet godt afsted mod VM,” siger Morten Henriksen.

Programmet for kampene ser således ud:

27/11 kl. 14.00 Danmark – Ukraine i Sparekassen Thy Arena, Nykøbing Mors (vises på TV2)

28/11 kl. 16.00 Danmark – Ukraine i Arena Nord, Frederikshavn (vises på TV2)

Hos de to værtsbyer er der også glæde over, at der nu endelig skal spilles landskamp i deres område. Frederikshavn var udnævnt som værtsby for kvindernes EM i 2020, ligesom at Mors var planlagt til at danne ramme om en landskamp for kvinderne i april måned. Men begge værtsskaber blev dog aflyst på grund coronapandemien.

”Det er glædeligt, at kampen nu bliver til noget. Mors er en håndboldø med et stærkt hold, der giver os store oplevelser. Vi sætter pris på god håndbold, og en landskamp er jo noget helt særligt, som vi ikke har oplevet her i nyere tid. Der er rigtig mange, der ser frem til det. Vi har også et stærkt erhvervsliv, og vi er stolte af, at KPK Døre og Vinduer kan få kvindelandsholdet til Mors. Vi er glade for virksomheden og Dansk Håndbold Forbunds samarbejde om denne mulighed, siger borgmester i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen.

Det er Frederikshavn, der er basen for landsholdets samling, og hos Arena Nord ser man også frem til at danne ramme om landsholdets sidste forberedelser og forhåbentlig sende dem godt afsted mod VM:

”Vi ser meget frem til at få kvindelandsholdet på besøg igen. Først på træningslejr hele ugen og så som afslutning på VM-forberedelserne med kampen i Arena Nord. Det bliver et fantastisk gensyn for vores håndboldglade område, og vi glæder os til at kunne byde på tophåndbold igen. Vi har allerede lagt os i selen for at sikre, at vi kan levere top værtskab for arrangementet,” fortæller Per Malmberg, administrerende direktør i Arena Nord.

Billetsalget til kampene åbner tirsdag den 2. november kl. 14.00 via Ticketmaster. Direkte link til billetsalget vil blive offentliggjort på dagen.

Husk, du også kan altid få seneste nyt om kvindelandsholdet på Instagram og Facebook.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kvindelandsholdet tester VM-formen på hjemmebane' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger