Lokalpolitik og Søs Marie trak fuldt hus på biblioteket

Søs Marie Serup ledede aftenens debat med sikker hånd, så der blev en god debat mellem kandidaterne afvekslet med spørgsmål fra publikum.

Lokalpolitik og Søs Marie trak fuldt hus på biblioteket

29. oktober 2021 - kl. 5:53 - af

Alle stole var besat på Frederikshavn Bibliotek til Debatfestivallens første aftener, hvor det var lokalpolitik, der var på dagsordenen. Aftenen blev ledet med sikker hånd af politisk kommentator Søs Marie Serup, som indledte med at klæde politikere og tilhørere på i kunsten at argumentere og at kunne gennemskue det.

Søs Marie Serup indledte med en lille times oplæg om, hvilke retoriske krumspring, spin og tomgangssnak politikerne kan finde på. Det bliver tips og fif af værste skuffe, for det er jo det, I gerne vil høre, når politikerne er rigtig bisset, lovede Søs Marie Serup, som dog ikke mente, at det ville være forventeligt ved aftenens vælgermøde, da byrådspolitikere er generelt gode til at tale med hinanden.

– Der er brug for at sige, hvilken grundsten vi står på, for det er vigtigt, at blive enige om, hvad det er for en virkelighed vi taler ind i. Vi er nemlig ikke enige om, hvordan virkeligheden ser ud, lød det indledende fra Søs Marie.

Polariseringen er et godt politisk redskab, og at skabe fjendebilleder er virkelig noget, der rykker, påpegede Serup, det er nemlig ikke det, vi er enige om, der får opmærksomhed, men det modsatte.

Undervejs blev vi bl.a. klogere på ’at skyde budbringeren’, ’stråmænd’, ’papegøjesnak’ og ’hold-kæft-bolsjer’ serveret med overbevisning og et indgående kendskab til, hvordan den politiske verden fungere.
Det var både underholdende og informativt godt krydret med satiriske citater og karikaturtegninger fra den politiske verden.

Søs Marie sluttede sit indlæg med at opfordre til at møde op til rigtige møder med rigtige mennesker, og lad så være med at tage kandidattests – det er noget skrammel.

Efter en kort pause var de lokale politikere klar til paneldebatten, som Søs Marie indledte med at gøre tilhørerne opmærksomme på, at der var grund til at have respekt for, at der er mennesker, der er så modige, at de tør stille op for at møde andre mennesker.

– Det er et utaknemligt job at være politiker, og det er ikke småting, de må stille op til, lød de indledende ord fra aftenens ordstyrer.

Det blev en rigtig livlig og til tider også meget munter debat, med mange emner og et spørgelystent publikum, der stillede gode og konstruktive spørgsmål.

Inden sit indlæg gav Søs Marie Serup en kort en lille præsentation af sig selv, hvor hun afslørede, at hun også kan malke en ko og starte en traktor med en skruetrækker.

Bibliotek & Borgerservice forsætte Debatfestivallen onsdag med temaet ’Antidemokrati’ og besøg af bl.a. forfatter Morten Pape og professor Christoph Ellersgaard. Torsdag er emnet ’Demokrati – nu og i fremtiden’ bl.a. med oplæg af journalist Bjarke Møller, tv-vært Abdel Aziz Mahmoud, chefredaktør på Weekendavisen Martin Krasnik og Huxi Bach. Begge dage er der gratis adgang.

Debatfestivallen afvikles af Bibliotek & Borgerservice i samarbejde med oplysningsforbundene.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalpolitik og Søs Marie trak fuldt hus på biblioteket' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger