Tage Mortensens Vej ændrer næppe navn

Tage Mortensens Vej ændrer næppe navn

29. oktober 2021 - kl. 10:14 - af

Tage Mortensens Vej – en sidevej til Abildvej i det nordvestlige Frederikshavn – ser ikke ud til at skifte til et andet navn.

Sagen er til behandling på det kommende møde i Teknisk Udvalg den 1. november. Den har sit udspring i, at det for nogen tid siden kom frem, at Tage Mortensen i sin tid som leder af Danmarks Radios pigekor, i flere tilfælde havde optrådt seksuelt krænkende over for en række piger. Desuden lød der påstande om, at han havde udøvet psykisk terror.

Tage Mortensen stammede fra Frederikshavn, og tilbage i 2011 ønskede Frederikshavn Kommune at hædre ham ved at opkalde en vej efter ham.

Da der kom alvorlige klager over ham og hans måde at agere på, mens han var dirigent for pigekoret, blev det besluttet, at kommunen ville undersøge, om beboerne på Tage Mortensens Vej ønskede dette navn ændret.

Den 12. august sendte den kommunale administration en høring til alle vejens 12 ejendomme for at give beboerne mulighed for at udtale sig og kommentere, hvorvidt vejen navn bør ændres.

Fristen for tilbagemeldinger udløb den 9. september. 7 ejendomme har svaret, heraf ønsker 6 ikke en ændring, mens en enkelt ejendom ønsker et nyt navn.

Det oplyses fra kommunal side, at normal praksis vedr. adressemyndighed er, at der som minimum skal være lige mange for som imod en ændring, før man går videre i sagsbehandlingen til et nyt vejnavn. Derfor lyder indstillingen fra teknik- og kulturdirektøren forud for mødet i Teknisk Udvalg, at vejnavnet Tage Mortensen ikke ændres.

Tage Mortensen var uddannet som magister i musikvidenskab. Han virkede i sine unge år som underviser i musik på Frederikshavn Gymnasium. Derefter blev han udnævnt til chefdirigent, korleder og komponist for Danmarks Radios Pigekor – et job, han bestred i 35 år fra 1966 frem til 2000. Han døde 68 år gammel i 2001.

Tekst: Per Rye

 

 

En kommentar til “Tage Mortensens Vej ændrer næppe navn” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Tage Mortensens Vej ændrer næppe navn”

  • Teknisk Udvalg har på udvalgets seneste møde besluttet, at Tage Mortensens Vej ikke ændrer navn.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tage Mortensens Vej ændrer næppe navn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger