Vi står gerne på mål for vores beslutninger

Vi står gerne på mål for vores beslutninger

5. november 2021 - kl. 6:12 - af

Vi har på vælgermøder og i læserbreve hørt og set, at flere kandidater fra andre partier vil forbedre forholdene alle vegne i det kommunale system.

Det tror jeg, at et enigt byråd kan støtte op om og jeg tror faktisk, at alle i kommunen kan støtte op om det.

Det er nemt at sige, at man vil forbedre normeringerne i børnehaverne og sørge for flere varme hænder i ældreplejen og plejesektoren samt forbedre arbejdsmiljøet for alle vore ansatte.
Men man skal efter min mening samtidigt huske på at foreslå, hvor pengene skal komme fra? For det er unægtelig sådan, at der kun er de penge til rådighed, som der er.

Der er kandidater der mener, at der er 30 mio. i kassen at gøre godt med.
De 30 mio. kr. der hele tiden tales om, er allerede udmøntet i seneste budgetopfølgning samt er reserveret, som buffer.

Vi er i Socialdemokratiet enige om, at vi ikke ”bare tager af kassen” som nogle foreslår. Vi ønsker, at det stabile økonomiske fundament, som vi har stået i spidsen for de sidste 8 år, fortsætter og styrkes. Vi ønsker en sund økonomi i kommunen, som på sigt kommer til at bidrage til forbedret velfærd.

Det tager tid at vende en ”supertanker”, men vi er godt på vej.

Bufferen er nødvendig, da der er refusioner fra staten, som ikke er klarlagt endnu samtidigt med, at vi har et efterslæb fra Corona og vi oplever, at det er nødvendigt at prioritere en større omkostning på det område, som varetager udsatte børns vilkår. Netop disse grunde og mange andre lignende gør, at vi prioriterer økonomien, som vi gør i Socialdemokratiet. Vi tænker længere frem end i morgen og arbejder hele tiden med 4 år som horisont for på den måde at sikre kommunekassen ikke igen løber tør, som for 8 år siden.

Vi står gerne på mål for vores beslutninger og læser man budgettet for næste år ser man, at et enigt byråd i bedste samarbejdsstil står bag beslutningen om, at både normeringer i børnehaver, arbejdsforhold for ansatte i hjemmeplejen, trivsel i folkeskolen og mange andre områder får et tiltrængt løft.

Jeg mener, det er vigtigt, at man som kandidat har styr på fakta og ikke fremsætter krav, som uanset om man vælges eller ej, ikke kan indfries. Vi skylder hinanden og vælgerne, at debatten er saglig og ordentlig, så vælgerne ikke misledes eller får en opfattelse om tilstande, der ikke har bund i virkeligheden. Kommunen er i fremgang og budgettet for næste år viser, at der nu er midler til at forbedre vores velfærd. Det har krævet meget af vores ansatte, hvorfor der skal lyde en stor tak til specielt de, der står i forreste række.

Af byrådsmedlem Lars Oldager, Socialdemokratiet

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi står gerne på mål for vores beslutninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger