Succes med online coaching mod tandlægeskræk

Succes med online coaching mod tandlægeskræk

6. november 2021 - kl. 6:25 - af

Godt Smil i Frederikshavn har succes med online coaching mod tandlægeskræk.

Tandlægeskræk rammer op mod 40 procent af danskerne, men frederikshavnere med angst for tandlæger kan få hjælp til at tøjle skrækken med et online coachingforløb fra Godt Smil-tandlægekæden i Frederikshavn.

Tandlægeskræk eller simpel forglemmelse, så viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, at 45 procent af frederikshavnerne, svarende til 47.542 voksne borgere i Frederikshavn kommune, ikke havde kontakt til tandlægen i 2020. Og er det angsten for det skærende hyl fra tandlægeboret, så er det noget, som de fleste danskere kender til.

For op mod 10 procent af danskerne er tandlægeangste i sådan en grad, at der er tale om decideret odontofobi. Derfor har Godt Smil-tandlægekæden i Frederikshavn under corona som de første i Danmark lanceret et tilbud om gratis coaching via videokonsultationer til patienter med tandlægevægring.  

–Eftersom vores online coaching er blevet mere og mere eftertragtet, så oplever vi pludselig at flere af vores tidligere patienter, som vi førhen ikke kunne få fat på, møder troligt op til behandling. Derved har vores online coaching både en gavnende effekt på vores patienter samt vores personale, siger Miklas Schiereck, der ejer Godt Smil i Frederikshavn.

Med tilbuddet om online coaching mod tandlægeskræk, håber Godt Smil at kunne nå ud til de frederikshavnere, som på grund af kittelangsten risikerer at små tandsten vokser sig til komplicerede tand- og helbredsproblemer.

Coaching kan komme tandlægeskræk til livs

Ideen til coachingforløbet kom fra tandplejeren Camilla Juel Nielsen, og udsprang fra et simpelt tilbud om online tandeftersyn. Det er erfaringerne fra det tandeftersyn, som er blevet til online coachingforløb mod tandlægeskræk. Et forløb med gratis online konsultationer og coaching, som nu har rundet sit første år og som Camilla Juel Nielsen alene har stået for at tilrettelægge. Og erfaringerne har været exceptionelt gode.

– Der findes ikke et færdigt koncept for coaching mod tandlægeskræk, så det har jeg skulle konstruere hen ad vejen, men vores erfaringer har været rigtig positive. Halvdelen af patienterne har haft nok i bare en enkelt samtale, inden de turde taget springet og møde op til behandling. Enkelte har skulle have op til fire sessioner, men som det ser ud nu, så kommer vi rigtig langt med en times konsultation hvor vi får talt angsten ned, arbejder med både fysiske øvelser og en ressourcefokuseret terapi for at få skabt en god oplevelse omkring tandpleje, siger Camilla Juel Nielsen.

Med de gode resultater i bagagen er Camilla Juel Nielsens håb højt for at fortsætte og udbygge forløbet også efter coronatiden til gavn for de frederikshavnere som ellers undgår tandlægestolen. 

Godt Smil består af 30 tandlægeklinikker, der har som vision at tilbyde tandbehandling af høj kvalitet til priser, der matcher niveauet i Tyskland og Sverige. Klinikkerne behandler dagligt over 1.500 patienter. www.godtsmil.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Succes med online coaching mod tandlægeskræk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger