Husk reflekser og lys på gåturen

Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Husk reflekser og lys på gåturen

7. november 2021 - kl. 6:53 - af

I november måned bliver det allerede mørkt ved 17-tiden, og der går ikke lang tid, så er det også mørkt om morgenen. Det betyder at mange hundeejer må lufte deres hund i mørke. Rådet lyder derfor: Husk reflekser eller lys på din hund!

Når kalenderen siger november og der er skiftet vintertid, vil mange hundeejere kunne se frem til at eftermiddagens luftetur foregår i mørke, og indenfor kort tid vil dette også gælde morgenturen. Når dagene bliver mørkere, bliver det sværere at se hinanden i trafikken, men ud over at du selvfølgelig selv skal være synlig så er det også vigtigt at din hund er synligt.

– Det er vigtigt at sørge for, at have reflekser eller lys på sin hund, når man går tur med den i skumring og efter mørkets frembrud. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte. Hunden er fysisk meget tættere på jorden end mennesker er, og de er derfor svære at se for en bilist, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at sørge for både at have refleks på snoren, men også på hunden selv.

Flere hunde påkøres om vinteren

Tallene fra Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 viser, at der er behov for ekstra synbarhed om vinteren. I 2020 faldt antallet af påkørsler, hvilket muligvis skyldes corona-nedlukningen og deraf den mindre trafik på vejene. Normalt ses der dobbelt så mange påkørsler om vinteren end resten af året.

– En god refleks, kan være afgørende for vores hundes liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde når der skiftes til vintertid, og dette kan skyldes at hundene nu luftes i mørke. For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille, eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel, afslutter Jens Jokumsen.

Faktaboks: Reflekstips til hundeejere

  • Kombiner gerne både reflekser og en lygte på din hund. På den måde kan hunden både ser når det er helt mørkt og når en billygte rammer refleksen.
  • Hav aldrig hunden løs, når det er mørkt.
  • Husk at en reflekssnor nemmere kan ses fra bilen, og er derfor særligt god til små hunde.
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Husk reflekser og lys på gåturen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger