Rejser 1000 km til koncert med Rugsted Kreutzfeldt

Rejser 1000 km til koncert med Rugsted Kreutzfeldt

7. november 2021 - kl. 7:56 - af

Musikerne Jens Rugsted og Stig Kreutfeldt er ude pÄ sin 40 Ärs jubilÊumstour for sin fÞrste pladeudgivelse, som er noget forsinket pÄ grund af Covid.

PÄ deres koncert i Frederikshavn lÞrdag 20. november vil nordmanden Kjell-Arve WestgÄrd vÊre til stede sammen med sin kone Somnuk.

Kjell har, ligesom sine forbilleder, 40 Ă„rs jubilĂŠum. Det er 40 Ă„r siden, han opdagede den danske duo. Han fortĂŠller:

En bombe blev detoneret

Det var i 1981, at jeg var sammen med to venner hjemme hos mig, for at se TV-programmet ‘Hallo Norden’, der blev présenteret musik fra Norge, Danmark og Sverige. Norsk musik var ikke specielt attraktiv, svensk noget mere, men mest dansk.

Den danske del af programmet var identisk med hvad der blev sendt pĂ„ dansk TV i programmet ‘Spil Op’ fredag 13. marts 1981.

Da Rugsted og Kreutzfeldt dukkede op pÄ skÊrmen, blev vores musikalske verden vendt pÄ hovedet. De danske drenge ramte, som om en bombe blev detoneret hjemme i min stue. Musikken, sangene og deres karisma talte for sig selv. Universet var ikke det samme mere.

Hvem var de? Nysgerrigheden meldte sig. Der var ingen vej tilbage, og nĂŠste dag startede en sĂžgning i pladebutikker hjemme i Trondheim. Og jo, jeg kom hjem med deres 2 fĂžrste album. SpĂŠndende!

Hver fredag mĂždtes vi venner til selskab hjemme hos mig, og Ă„ret efter blev min pladesamling yderligere kompletered med ‘Rugsted Kreutzfeldt 3’. I den var endnu mere sprĂŠngstof, mĂ„ske til mine naboers store fortvivlelse


Årene gik

Rugsted og Kreutzfeldt var lidt pÄ og af i deres produktion de nÊste Är, men jeg prÞvede at finde ud af, hvad der skete, bÄde hvad de lavede sammen og hver for sig i deres soloprojekter.

Det var fÞr internettets tid, sÄ jeg skrev breve til danske aviser, for at holde mig opdateret. Jeg spurgte endda tilfÊldige danske turister pÄ besÞg i Trondheim, om de havde hÞrt noget nyt om mine favoritter.

Af og til skete der noget. Min lokale forhandler forsynede mig med det, der kom. Det kunne vére deres amerikanske album-udgivelse eller deres LP udgivelser hver for sig, men efter ‘Jorden kalder’ i 1985, blev der ubehageligt stille.

Genforening og nyt hÄb

SÄ kom dette Ärhundredes store nyhed og begivenhed, genforeningen med Tivolikoncerten i 2006. Dengang boede jeg i Thailand, og det blev for svÊrt at rejse, men det gav hÄb om en mere aktiv tid for mine helte med ny musik og flere koncerter, sÄ at jeg kunne fÄ opleve dem.

For to Ă„r siden skulle det omsider ske, troede jeg.

Jeg valgte allerede i februar en udekoncert i deres 40 Ă„rs tour, der skulle holdes om sommeren i Hals ved Limfjorden. Jeg reserverede leje af sommerhus og fĂŠrgebillet, og glĂŠden var stor. SĂ„ kom Covid, og koncerten blev annulleret! Alligevel havde min familie og jeg nogle dejlige dage i det yndige land!

Nu kan intet stoppe mig! PĂ„ enhver top 5 liste over hvad man bĂžr opleve inden man dĂžr, hĂžrer bĂ„de Elvis’ come back show fra ’68 og koncert med Rugsted Kreutzfeldt hjemme. TV-koncerten med Elvis har jeg set


Rugsted Kreutzfeldt er synonymt med perfektion, i samspil og hver for sig. Kvalitet er garanteret.

Det er cirka 1000 km og 20 timers rejsetid Ă©n vej, men det er turen vĂŠrd!

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rejser 1000 km til koncert med Rugsted Kreutzfeldt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2022 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn. Vi benytter ogsÄ tredjeparts statistik-software som anvender cookies, sÄ vi lÞbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at lÊse avisen uden at der lagres cookies pÄ din computer, sÄ ved at fortsÊtte accepterer du automatisk.

ACCEPTER