Rejser 1000 km til koncert med Rugsted Kreutzfeldt

Rejser 1000 km til koncert med Rugsted Kreutzfeldt

7. november 2021 - kl. 7:56 - af

Musikerne Jens Rugsted og Stig Kreutfeldt er ude på sin 40 års jubilæumstour for sin første pladeudgivelse, som er noget forsinket på grund af Covid.

På deres koncert i Frederikshavn lørdag 20. november vil nordmanden Kjell-Arve Westgård være til stede sammen med sin kone Somnuk.

Kjell har, ligesom sine forbilleder, 40 års jubilæum. Det er 40 år siden, han opdagede den danske duo. Han fortæller:

En bombe blev detoneret

Det var i 1981, at jeg var sammen med to venner hjemme hos mig, for at se TV-programmet ‘Hallo Norden’, der blev præsenteret musik fra Norge, Danmark og Sverige. Norsk musik var ikke specielt attraktiv, svensk noget mere, men mest dansk.

Den danske del af programmet var identisk med hvad der blev sendt på dansk TV i programmet ‘Spil Op’ fredag 13. marts 1981.

Da Rugsted og Kreutzfeldt dukkede op på skærmen, blev vores musikalske verden vendt på hovedet. De danske drenge ramte, som om en bombe blev detoneret hjemme i min stue. Musikken, sangene og deres karisma talte for sig selv. Universet var ikke det samme mere.

Hvem var de? Nysgerrigheden meldte sig. Der var ingen vej tilbage, og næste dag startede en søgning i pladebutikker hjemme i Trondheim. Og jo, jeg kom hjem med deres 2 første album. Spændende!

Hver fredag mødtes vi venner til selskab hjemme hos mig, og året efter blev min pladesamling yderligere kompletered med ‘Rugsted Kreutzfeldt 3’. I den var endnu mere sprængstof, måske til mine naboers store fortvivlelse…

Årene gik

Rugsted og Kreutzfeldt var lidt på og af i deres produktion de næste år, men jeg prøvede at finde ud af, hvad der skete, både hvad de lavede sammen og hver for sig i deres soloprojekter.

Det var før internettets tid, så jeg skrev breve til danske aviser, for at holde mig opdateret. Jeg spurgte endda tilfældige danske turister på besøg i Trondheim, om de havde hørt noget nyt om mine favoritter.

Af og til skete der noget. Min lokale forhandler forsynede mig med det, der kom. Det kunne være deres amerikanske album-udgivelse eller deres LP udgivelser hver for sig, men efter ‘Jorden kalder’ i 1985, blev der ubehageligt stille.

Genforening og nyt håb

Så kom dette århundredes store nyhed og begivenhed, genforeningen med Tivolikoncerten i 2006. Dengang boede jeg i Thailand, og det blev for svært at rejse, men det gav håb om en mere aktiv tid for mine helte med ny musik og flere koncerter, så at jeg kunne få opleve dem.

For to år siden skulle det omsider ske, troede jeg.

Jeg valgte allerede i februar en udekoncert i deres 40 års tour, der skulle holdes om sommeren i Hals ved Limfjorden. Jeg reserverede leje af sommerhus og færgebillet, og glæden var stor. Så kom Covid, og koncerten blev annulleret! Alligevel havde min familie og jeg nogle dejlige dage i det yndige land!

Nu kan intet stoppe mig! På enhver top 5 liste over hvad man bør opleve inden man dør, hører både Elvis’ come back show fra ’68 og koncert med Rugsted Kreutzfeldt hjemme. TV-koncerten med Elvis har jeg set…

Rugsted Kreutzfeldt er synonymt med perfektion, i samspil og hver for sig. Kvalitet er garanteret.

Det er cirka 1000 km og 20 timers rejsetid én vej, men det er turen værd!

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rejser 1000 km til koncert med Rugsted Kreutzfeldt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger