Rejser 1000 km til koncert med Rugsted Kreutzfeldt

Rejser 1000 km til koncert med Rugsted Kreutzfeldt

7. november 2021 - kl. 7:56 - af

Musikerne Jens Rugsted og Stig Kreutfeldt er ude p√• sin 40 √•rs jubil√¶umstour for sin f√łrste pladeudgivelse, som er noget forsinket p√• grund af Covid.

P√• deres koncert i Frederikshavn l√łrdag 20. november vil nordmanden Kjell-Arve Westg√•rd v√¶re til stede sammen med sin kone Somnuk.

Kjell har, ligesom sine forbilleder, 40 års jubilæum. Det er 40 år siden, han opdagede den danske duo. Han fortæller:

En bombe blev detoneret

Det var i 1981, at jeg var sammen med to venner hjemme hos mig, for at se TV-programmet ‚ÄėHallo Norden‚Äô, der blev pr√¶senteret musik fra Norge, Danmark og Sverige. Norsk musik var ikke specielt attraktiv, svensk noget mere, men mest dansk.

Den danske del af programmet var identisk med hvad der blev sendt p√• dansk TV i programmet ‚ÄėSpil Op‚Äô fredag 13. marts 1981.

Da Rugsted og Kreutzfeldt dukkede op på skærmen, blev vores musikalske verden vendt på hovedet. De danske drenge ramte, som om en bombe blev detoneret hjemme i min stue. Musikken, sangene og deres karisma talte for sig selv. Universet var ikke det samme mere.

Hvem var de? Nysgerrigheden meldte sig. Der var ingen vej tilbage, og n√¶ste dag startede en s√łgning i pladebutikker hjemme i Trondheim. Og jo, jeg kom hjem med deres 2 f√łrste album. Sp√¶ndende!

Hver fredag m√łdtes vi venner til selskab hjemme hos mig, og √•ret efter blev min pladesamling yderligere kompletered med ‚ÄėRugsted Kreutzfeldt 3‚Äô. I den var endnu mere spr√¶ngstof, m√•ske til mine naboers store fortvivlelse‚Ķ

√Örene gik

Rugsted og Kreutzfeldt var lidt p√• og af i deres produktion de n√¶ste √•r, men jeg pr√łvede at finde ud af, hvad der skete, b√•de hvad de lavede sammen og hver for sig i deres soloprojekter.

Det var f√łr internettets tid, s√• jeg skrev breve til danske aviser, for at holde mig opdateret. Jeg spurgte endda tilf√¶ldige danske turister p√• bes√łg i Trondheim, om de havde h√łrt noget nyt om mine favoritter.

Af og til skete der noget. Min lokale forhandler forsynede mig med det, der kom. Det kunne v√¶re deres amerikanske album-udgivelse eller deres LP udgivelser hver for sig, men efter ‚ÄėJorden kalder‚Äô i 1985, blev der ubehageligt stille.

Genforening og nyt håb

Så kom dette århundredes store nyhed og begivenhed, genforeningen med Tivolikoncerten i 2006. Dengang boede jeg i Thailand, og det blev for svært at rejse, men det gav håb om en mere aktiv tid for mine helte med ny musik og flere koncerter, så at jeg kunne få opleve dem.

For to år siden skulle det omsider ske, troede jeg.

Jeg valgte allerede i februar en udekoncert i deres 40 års tour, der skulle holdes om sommeren i Hals ved Limfjorden. Jeg reserverede leje af sommerhus og færgebillet, og glæden var stor. Så kom Covid, og koncerten blev annulleret! Alligevel havde min familie og jeg nogle dejlige dage i det yndige land!

Nu kan intet stoppe mig! P√• enhver top 5 liste over hvad man b√łr opleve inden man d√łr, h√łrer b√•de Elvis‚Äô come back show fra ‚Äô68 og koncert med Rugsted Kreutzfeldt hjemme. TV-koncerten med Elvis har jeg set‚Ķ

Rugsted Kreutzfeldt er synonymt med perfektion, i samspil og hver for sig. Kvalitet er garanteret.

Det er cirka 1000 km og 20 timers rejsetid én vej, men det er turen værd!

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rejser 1000 km til koncert med Rugsted Kreutzfeldt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2022 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER