Kom til en hyggelig aften i nordiske ord og toner

Kom til en hyggelig aften i nordiske ord og toner

8. november 2021 - kl. 6:12 - af

Traditionen tro fejrer Bibliotek & Borgerservice Nordisk Biblioteksuge, ligesom den bliver fejret i det meste af Norden. Mandag den 15. november er der højtlæsning og nordiske toner i stearinlysenes skær på bibliotekerne i Skagen og Frederikshavn.

Den nordiske tradition med at trække sig indenfor, tænde et lys og læse en bog, er blevet til en nordisk begivenhed samlet under ’Nordisk Biblioteksuge’, hvor alle interesserede er inviteret til højtlæsning i ’Skumringstimen’.

På over 2000 biblioteker i hele norden, er temaet ’Drømme og længsel i Norden’ og alle steder er det den samme tekst fra romanklassikeren ’Katrina’ af forfatter Sally Salminen, der læses højt.

I Skagen læser tidligere bibliotekar på Skagen Bibliotek Hans Nielsen årets tekst højt, kl. 17.00, i Biografsalen på Kappelborg, og bag efter underholder familien Gabrielsson og Hegaard med nordisk sang og musik. Denne gang i konstellationen duo med Ann-Marie Gabrielsson og Jesper Hegaard, idet den øvrige besætning i den musikalske familie, parrets fire børn, ikke er hjemmeboende lige p.t.

I Frederikshavn læser formand for Kultur- og Fritidsudvalget Mette Hardam årets tekst højt på biblioteket, kl. 19.00. Aftenen fortsætter med en koncert med Tina Gillberg og Morten Nordheim. Hun er svensk, og han er normand, men begge bosiddende i Frederikshavn – og på den måde kommer Skumringstimen rundt i hele Norden.  

Der er gratis adgang til arrangementet, men tilmeld dig meget gerne på bibl.frederikshavn.dk under Arrangementer.

Alle er velkommen til en hyggelig aften i nordiske ord og toner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kom til en hyggelig aften i nordiske ord og toner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger