Førstehjælpskursus til Frederikshavn Havkajakklub

Førstehjælpskursus til Frederikshavn Havkajakklub

10. november 2021 - kl. 6:24 - af

Sikkerheden skal være i top hos Frederikshavn Havkajakklub. Det er én af klubbens målsætninger. Alle klubbens instruktører skal have et opdateret førstehjælpskursus for at kunne være instruktører under DGI. Da vi skulle have vore instruktører igennem et nyt førstehjælpskursus valgte vi som supplement hertil at tilbyde et sådant kursus til alle vore medlemmer. Successen var hjemme, idet langt de fleste medlemmer tog imod tilbuddet. Da der var så mange medlemmer, der tog imod tilbuddet, var vi nødt til at holde 2 kurser med 17 deltagere på hvert af kurserne. Nogle af vore medlemmer havde et førstehjælpsbevis og andre havde udfordringer med at få kalenderen til at gå op, så de kunne komme på kursus. Dem må vi have på kursus på et lidt senere tidspunkt.

Kurset blev støttet af TrygFonden, og det resterende beløb for kurserne bliver betalt af Frederikshavn Havkajakklub.

Vi fik arrangeret førstehjælpskurset igennem Martec, og afholdt på Martec. Vi havde en super dygtig instruktør, der dels vidste alt om førstehjælp, dels kunne alt om førstehjælp i f.t. vand, både (og havkajakker) og redninger, dels kunne supplere al sin viden med utallige eksempler fra den virkelige verden om hvad der kan ske, hvad man gør, og hvordan man tackler alle disse eksempler, som vi ikke selv kender til.

I praksis fik vi alle afprøvet at give hjertemassage i op til 20 minutter hver, så vi fik en helt konkret fornemmelse af, hvor lang tid, der kan gå inden en ambulance kan være på stedet og ”overtage” ”en stroke” (hjertetilfælde). Vi har også afprøvet at ”pakke” en roer, der er blevet ramt af hypotermi, således at vi i praksis ved, hvordan vi skal håndtere et sådant uheld, som vi forhåbentligt aldrig kommer til at opleve. Endelig har vi fået gennemgået vore førstehjælpskasser og fået gode fif til at supplere disse. Førstehjælpskasserne hænger i vort bådhus til alles brug på vore kajakture.

Udover at være alvorlige på et seriøst kursus, var der også plads til lidt ”sjov og ballade”.

Formand for Frederikshavn Havkajakklub – Hans Chr. Højslet – udtaler: ”der er altid stor opbakning til alle vore aktiviteter, og det glæder os i bestyrelsen enormt, at så mange af vore medlemmer tog imod tilbuddet om et førstehjælpskursus.”

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Førstehjælpskursus til Frederikshavn Havkajakklub' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger