Venstre ikke tilfreds med idrættens rammer og vilkår

Venstre ikke tilfreds med idrættens rammer og vilkår

10. november 2021 - kl. 8:25 - af

DIF (Danmarks Idrætsforbund) er kommet med en undersøgelse over idrættens rammer og vilkår i de enkelte kommuner. Frederikshavn Kommune er rangeret til en plads, som nr. 89 ud af landets 98 kommuner.

Det finder Venstre ikke tilfredsstillende, som et samlet resultat. ”Alle i Kultur- og Fritidsudvalget, der gennem de seneste byrådsperioder har arbejdet med området til gavn for vores frivillige og foreninger i hele kommunen, må være forundret,” lyder det i et dagsordenspunkt til næste møde i udvalget den 10. november.

Punktet er sat på, som en ”initiativsag” fra Venstre, og indstillingen fra teknik- og kulturdirektøren forud for mødet anbefaler, at udvalget beslutter, om man ønsker, at der arbejdes videre med projektet.

Af udvalgets 7 medlemmer er de 2 fra Venstre, nemlig formanden Mette Hardam og Asger M. Mortensen. De 5 øvrige er fra Socialdemokratiet.

Fra Venstre lyder det: ”Der er mange forhold, der spiller ind i sådanne undersøgelser og resultater, men det er vigtigt og afgørende, at vi som udvalg tager rapporten op til politisk debat. Kultur- og Fritidsudvalget, der har ansvaret for området, også selvom det sker i en valgkampsperiode, skal gå foran.”

”Vi oplever i Venstre, at de grundlæggende vilkår og midlerne, vi bruger på området, er tilfredsstillende og nok, men fordelingen mellem de enkelte institutioner og foreninger opleves ikke gennemsigtig og retfærdig,” påpeges det.

I Venstres oplæg lyder det videre: ”Udvalget har i en lang periode arbejdet for at opnå en bedre fordeling mellem fysiske steder og aktiviteter. Den langstrakte debat og periode, hvor dette arbejde har pågået, har ikke gjort det nemmere, samtidig har debatten om salg af kommunale haller fyldt i den offentlige debat frem for dialogen og samarbejdet mellem foreninger, kommunen og de selvejende haller. Det skal vi gerne have lavet om på, og det starter med en konstruktiv debat af DIF-analysen i Kultur- og Fritidsudvalget.”

Venstre vil derfor anbefale udvalget, at administrationen gennemgår analysen og beskriver udfordringer og begrænsninger i rapporten, så udvalget på et kommende møde fælles kan drøfte en fremtidig tilgang til området.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre ikke tilfreds med idrættens rammer og vilkår' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger