Frederikshavn Kommune skal skabe bedre forhold for folkeskolen

Frederikshavn Kommune skal skabe bedre forhold for folkeskolen

11. november 2021 - kl. 9:03 - af

Som barn af folkeskolen, så kan jeg, når jeg husker tilbage til relativt tidligt i skoleforløbet, udpege de personer, som ville få det svært eller var på vej ud i noget uheldigt. Fra min klasse fra 1966 – 1976 var der især fem personer, der med den rette tilgang og hjælp ville have undgået at blive tabt.

Vi skal turde give folkeskolen bedre vilkår – gerne gennem en ansøgning om frikommunestatus, så vi kan få givet skolen tilbage til lærerne og ledelserne på skolen. Vi skal have en bedre folkeskole, hvor både elever og lærere trives. Hvor elever forberedes i en den retning, hvor de har evner og interesse, og ikke en relativ ensartet – ja undskyld udtrykket ”pølseproduktion”. Vi skal turde gøre det rigtige og skabe grobund for de elever, der ønsker en faglig linje fremfor en, der skal lede til en gymnasial linje. Det kan gøres ved, at man etablerer faglige linjer, hvor der er en langt højere grad af praktik og udvikling via arbejdspladser. Dette er helt sikkert en model, der kan modvirke det alt for store frafald der tegner sig blandt folkeskoleelever.

Der skal desuden tilføres de ressourcer, der er nødvendige for at kunne samle de elever op, som er på vej i forkert retning. Gennem en god oplevelse og fremme af andre modeller for at få eleverne igennem skoleforløbet med en succes i bagagen, så skal der ske noget helt andet end det, der sker i dag. Væk med den alt for lange skoledag og den ”alt for lange tyndeskruetrækker”, der har skruet fagligheden ned i vores folkeskole.

Jeg vil efter valget kæmpe for at Frederikshavn Kommune arbejder i denne retning og giver arbejdsglæden tilbage til lærerne og får langt flere igennem skolen med en succes i bagagen.

Flemming Agerskov, Pensioneret Oberst
Kandidat til Byråd og Regionsråd for Det Konservative Folkeparti

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune skal skabe bedre forhold for folkeskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger