Læserbrev: Sæby havneudvidelse – næste trin

Læserbrev: Sæby havneudvidelse – næste trin

11. november 2021 - kl. 11:03 - af

CG Jensens næsten færdige arbejde med den igangværende havneudvidelse er et imponerende og visionært, flot og veludført stykke arbejde. Størst mulig ros til det.

Den kommunale investering – når de sidste nagler er slået i det sidste bolværk – er på omkring 80 mio. kr. En investering i fremtiden, der helt klart vil give hele havnemiljøet et enormt løft, og som vil tiltrække mange gæstesejlere, danske som udenlandske, samt være centrum for mange aktiviteter indenfor vandsport og friluftsliv. Et stort aktiv for byen – og trækplaster for kommende tilflytning.

Men desværre er der stadig en enkelt havkat tilbage i hyttefadet: det gamle udtjente fabrikskompleks i centrum af det hele. Kommunen burde i min optik have indtænkt de gamle fabriksbygningers fremtid i en helhedsplan, så fremtidige gæstesejlere vil få en bedre udsigt fra det nye havnebassin end nogle grimme fabriksbygninger, hvis nuværende anvendelse ikke engang er havnerelateret.

Det har man tilsyneladende ikke gjort, og det er synd og skam. På netop denne beliggenhed er det vigtigt, at det er byrådet, der styrer udviklingen og ikke på et senere tidspunkt lader sig trække rundt ved næsen af en investor med højhusambitioner.

Det er desværre set før, at en havnefront skal skæmmes af højt etagebyggeri i beton og glas. Det skal helst ikke ske på Sæby Havn.

Næste trin på Sæby Havn bør være lige så visionært, som det første. Tænk moderat bygningshøjde (ikke højere end de røde bygninger på Sønderstrand). Byg ikke for massivt, men med luft og udsyn. Kombiner beboelse med butikker og spisesteder.

Hvis der kan laves en form for badehotel i højde og materialer, der kan passes ind i området, bør det heller ikke afvises.

Men lav for guds skyld ikke mere højhusbyggeri, privat eller alment. Det kan man lave mange andre steder, men skån Sæby Havn. Vi er kommet rigtig godt fra start – lad os også holde fast i visionerne resten af vejen.

Dette er et ydmygt ønske fra en inkarneret fan, bruger og beboer af Sæby Havn og gamle bydel. Jeg tror rigtig mange Sæby borgere føler på samme måde!

Søren Visti Jensen, Byrådskandidat for SF

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Sæby havneudvidelse – næste trin' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger